Kansikuva

Kansikuva

torstai 24. tammikuuta 2013

Paras aika treenata

Aika usein ihmiset vetoaa kiireeseen, kun tulee puheeksi liikunta. Ei ehditä käydä salilla/jumpassa/lenkillä, kaikki vapaa-aika menee arkiseen puuhasteluun. Niin ehkä ajattelin itsekin aiemmin, koin etten enää työpäivän jälkeen ehdi tai oikeastaan jaksa lähteä mihinkään ja itse asiassa en kyllä oikein jaksa vieläkään. Mutta onneksi on aamut!

Olen ollut aina tosi aamu-uninen, nukkunut vapaapäivinä klo 10-12, niin myöhään, kun olen vaan kehdannut. Sitten päivä onkin mennyt aika nopeasti ja illalla ei ole uni tullut, mikä taas on aiheuttanut huonoja yöunia. Joskus kadehdin aamuvirkkuja ihmisiä, ajattelin, että olisi mahtavaa herätä ajoissa, olisi pitkä päivä edessä ja ehtisi tehdä vaikka mitä.

Syksyllä, kun aloitin tämän "projektin", taisin pari kertaa käydä salilla töiden jälkeen ja vapaapäivinä aamupäivällä. Olin kuullut, että monet käy salilla tyhjällä vatsalla aikaisin aamulla ja mietin ensin ettei minusta olisi siihen. En mitenkään saisi itseäni niin aikaisin sängystä ylös ja pystyisi treenaamaan tyhjällä vatsalla. Kunnes sitten kerran sitä kokeilin...

Nykyään treenaan pääsääntöisesti aina aikaisin aamulla ja tyhjällä vatsalla. Tänään kello herätti klo 6 ja aloitin salilla lämmittelyn klo 6:55. Kasin jälkeen meninkin jo suihkuun ja olin töissä aamupalalla varttia vaille yhdeksän, yhdeksältä alkoi työt. Ysin aamuina pitää aidosti herätä ajoissa ja lähteä pikaisesti, usein työvuoro alkaa kuitenkin myöhemmin ja silloin ei ole niin kiirettä. Arkivapainakin herää aikaisin, yleensä 7-8 aikaan ja lähden salille, viikonloppuisin en käy salilla ja sillon saatan nukkua myöhempään.

Aamutreeneissä on paljon hyviä puolia. Yksi parhaista on ehdottomasti se, että salilla on tosi rauhallista. Mä käyn Pirkkalan GoGo Expressillä ja siellä on aina aamulla jonkin verran ihmisiä, mutta harvoin käy niin, että ei pääsisi tekemään heti sitä, mikä on ohjelmassa. Muutaman kerran olen erehtynyt menemään iltapäivästä tai lauantaina aamulla klo 10, ei ollut hyvä ajatus, kova oli tungos. Onneksi työajat sallii aamutreenit, työvuoro alkaa todella harvoin aikaisemmin kun klo 9.

Toinen hyvä puoli aamutreenissä on se, että päivää alkaa todella hyvin! Olen töissä paljon virkeämpi ja jotenkin täynnä energiaa. Kotiin kun pääsee, niin on ihanaa ettei tarvitse enää lähteä mihinkään. Tänään on tosin tiedossa vielä zumbaa illalla, mutta sinne on aina hauska mennä silloin, kun vaan pääsen! Illalla ehdin sitten tehdä niitä arkisia juttuja, käydä kaupassa ja viettää aikaa perheen kanssa. Mun treenit ei siis ole perheen yhteisestä ajasta pois. Lapset on onneksi jo niin isoja, että pärjäävät aamut ilman äidin läsnäoloa ja mies on aina puhelimen päässä, jos jotain tulee.

Laitan aina iltaisin kaikki aamua varten valmiiksi. Kirjoitan treenikirjaan valmiiksi päivän treenit ja ekan sarjan painot. Laitan valmiiksi vitamiinit kippoon, laitan shakeriin lataus-, treeni- ja palautusjuoman, siis jauheet, lisäksi teen eväsrasiaan aamupalan ja lounaan ja pakkaan laukun valmiiksi. Aamulla vaan vitamiinit ja latausjuoma naamariin, vaatteet päälle ja menoksi!

Kunhan päivä vähän pitenee ja lämpenee, niin aikaistan aamuja vielä vähän lisää lähtemällä salille polkupyörällä. Mulla menee pyörällä salille n. 25 minuuttia ja ylämäkien takia paluumatka on vähän pitempi. Syksyllä tuon muutaman kerran tein ja oli rankkaa, mutta sen arvoista! Samalla tuli hyvä aerobinen lenkki! Mutta mun kohdalla tuo vaatii semmosen 30 astetta lämpöisemmän kelin :-)

Mukavia treenejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti