Kansikuva

Kansikuva

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Kokkailua

Päätin eilen vapaapäivän kunniaksi kokkailla vähän enemmän ruokaa itselleni. Olen aiemminkin kokkaillut aina useamman annoksen hiilaria tai lihaa valmiiksi ja pakastanut annoksina. Eilen vein homman astetta pidemmälle ja tein ruokaa yli viikoksi!

Paistoin ensin maustamattomia kanan suikaleita pellillä. Hoidan punnaamisen niin, että taaraan puntarin ja otan tavaraa pois sen verran, että on oikean grammamäärän verran miinuksilla. Ei tarvitse siis mitata mihinkään erilliseen kippoon ensin, näin tein ennen kunnes tajusin, että helpomminkin voi tehdä!


Kuva on itse asiassa viime viikon kokkailulta, eilen sain pellille mahtumaan 9 annosta. Päälle laitoin sokeritonta ja suolatonta broilerimaustetta.

Seuraavaksi otin esiin 3 pakettia naudan paistijauhelihaa. Nyt punnasin erilliseen kippoon oikean määrän lihaa, pyörittelin käsissä pötkelöksi ja laitoin pellille. Näitä pötköjä tein 9 ja laitoin päälle mustapippuria ja paprikamaustetta. Jos olisi jaksanut vähän hifistellä, niin olisi voinut maustaa jauhelihan kunnolla ja väliin olisi voinut laittaa vaikka sipulia, tomaattia tai muita kasviksia. Ehkä ens kerralla jaksan satsata vähän enemmän :-) Ei nää kauheen herkullisilta näytä, mutta tämmösiä niistä tuli.


Sitten keittelin vielä pastaa. Punnasin 10 annosta makaronia kuivana, keitin, punnasin uudestaan ja jaoin 10 kippoon oikean määrän. Multa löytyy pakkasesta myös riisiä annoksina, keittelin viime viikolla, joten ei tarvii joka päivä pastaa syödä.


Söin viime syksynä paljon Keson raejuustoa ja säästin ne pienet rasiat, niihin on hyvä pakastaa ruokia ja kestää hyvin astianpesukoneen. Joskus pakastan myös minigrip-pusseihin. Nyt ostin kuitenkin pari satsia tuollaisia pieniä pakasterasioita ja taidan ostaa niitä vielä lisääkin. Niihin mahtuu just hyvin annos lihaa tai noissa on nyt naudanlihapötköjä pari annosta per rasia. Ekologisempia kun pussit ja noita kesorasioita ei enää tulee, kun en sitä enää syö. Syksyllä söin tommosen rasiallisen aina iltapalaksi, mutta nykyään ei raejuusto pelkästään oikein uppoa, ruoan kanssa kyllä.


Nyt mun ei tarvii ennen seuraavia vapaapäiviä miettiä omia ruokiani. Otan vaan pakkasesta systeemit sulamaan ja lisään annoksiin joko pakastekasviksia tai tuoreita ja tietty raejuustoa. Multa löytyy pakkasesta lisäksi sitä riisiä, oikeina annoksina kaalia ja lohta. Vielä voisin joku ilta tehdä pakasteseistä ja tomaattimurskasta uuniruokaa, se on herkkua myös ja helppo jakaa oikeankokoisiin annoksiin.

Eilen tuli käytyä aamulla salilla. Tein rintaa, olkapäitä ja vatsaa. Tää mun olkapää ei treenatessa oo kipeä, mutta jotkut tietyt liikkeet ja asennot siihen sattuu, aivan kun se olisi kuitenkin jo vähän parempi. Eilisessä treenissä oli vaan parit vipunostot ja ne tuntui hyvältä, maanantain treenissä on olkapäätä sitten vähän enemmän, mutta teen ne varovasti ja riittävän pienillä painoilla.

Viikon päästä onkin taas Fitfarmin pt-päivät, tiedossa on tehokkaat treenit ryhmissä. Vähän houkuttelisi tehdä taas jalkoja, mutta toisaalta olisi kiva kokeilla jotain muuta, koska pt-treeneissä tehdään aina jalkoja. Sitä saa aina vinkkejä ja parannusta tekniikkaan, kun treenaa pt:n kanssa ja niitä oppeja voi hyödyntää sitten omissakin treeneissä. Tykkään treenata jalkoja, ne on mulla suht vahvat ja ainahan se on kiva tehdä vähän isommilla painoilla. Tuntuu, että yläkroppa laahaa ihan jäljessä, vaikka eipä se oikeasti taida.

Nyt meen lämmittämään itselleni lounasta, taidan ottaa kanaa ja parsakaalia, lisäksi kurkkua ja raejuustoa. Ruoan jälkeen pitäisikin lähteä töihin, ulkona on ihana ilma, mulla on aika lyhyt kävelymatka töihin ja tuossa auringossa kävelee mielellään!

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti