Kansikuva

Kansikuva

perjantai 29. marraskuuta 2013

Treeniä, hierontaa, lehtijuttua ja tulevan kuntotsekin jännäämistä

Treeniviikko on melkein pulkassa ja hyvä fiilis jäi tästä viikosta! Maanantaina treenasin Killen kanssa olkapäitä ja oli hyvä treeni! En yleensä merkkaile noita pt-treenejä treenipäiväkirjaan ja harvemmin muistan enää treenin jälkeen, että mitä tuli tehtyä :-) Alkuun kuitenkin taidettiin tehdä vipunostoja ainakin sivulle ja pudotuksin, sitten muutama sarja ainakin vipunostoja taakse eli vinopenkillä maaten. Smithissä tehtiin pystynpunnerrusta, mitään painoja siihen ei tangon lisäksi saatu, mutta kyllä mä siinä selkeesti olen kehittynyt! Sitten giantia eli useampi liike putkeen, tossa menee aina mehut ihan täysin! Muutama kiekka tehtiin ja tiukkaa teki ton jälkeen pitää sheikkeriä kädessä :-) Olkapäitä kun treenaa, niin tuntuu, että ne kasvaa samantien, ei meinaa treenin jälkeen muka saada enää paitaa päälle :-)

Tiistaina oli vuorossa takareidet-pakarat ja vatsa. Jännitin vähän, että miten kyykky sujuu lepoviikon jälkeen, mutta hienosti se meni. Vikat sarjat oli 8 x 90 kg, 10 x 90 kg ja viimenen 6 x 100 kg. Pitäisi ehkä vähitellen uskaltautua lisäämään tohon painoa ettei sataseen jämähdä kyykkykin! Sitten oli vuorossa triplasarja, ensin reisikoukistus maaten, siiten sjmv käsipainoilla ja koukistus istuen. Noiden jälkeen leveää prässiä, haarakyykkyä ja vatsat. Meni kyllä treeni todella hyvin perille ja jalat on edelleen hieman arat, kyykky on kyllä semmonen superliike, että ottaa vähän joka paikkaan! Kipeenä on sekä etu- että takareidet sekä pohkeet.

Keskiviikkona oli tiedossa tuplakivaa! Treeninä rinta-ojentajat-haba, mikä on yksi mun lempitreeneistä varmaankin sen vuoksi, että sarjoja on ihan mielettömästi ja treeni kestää melkein 1.5h. Eka liike on vinopenkki käsipainoilla ja päätin kokeilla, että saanko 15 kg:n käsipainot liikkumaan! Tähän asti 14 kg on ollut maksimi. Ihan hyvin mä sain noilla 15 kg:n painoilla tehtyä, mutta kauheen vaikea oli saada ne aina ekaa kertaa suorille käsille rinnan päälle. Päätinkin joku kerta tehdä rintatreenin pt:n kanssa, jos tohon vaikka saisi jotain hyviä vinkkejä!

Treenin jälkeen kävin pikana kotona syömässä ja suihkussa ja menin Santalan Ristolle Zenseen hierottavaksi. Päänsärky oli just sopivasti vaivannut pari päivää ja luonnollisesti hierottiin niska, lisäksi myös jalat, koska edellisestä kerrasta oli aikaa. Jalat oli tosi hyvässä kunnossa, niissä tuntui edellisen päivän kyykkääminen, mutta mitään jumeja ei ollut missään ja kalvot ei kiristäneet missään. Ehkä tää on yksi syy sille, että mun jalat on kehittyneet niin hyvin, ei oo mitään jumeja ja kireitä lihaskalvoja lihaskasvua estämässä. Kipeätä jalkojen hieronta kuitenkin teki, johtuen varmaan just tosta edellisen päivän kyykkäämisestä. Jossain vaiheessa mun piti koukistaa jalkaa samalla, kun Risto käsitteli etureisiä ja teki niin kipeätä etten meinannut saada koukistettua ollenkaan. Risto kysyi sitten, että osuuko pohje pöytään vai miksi en saa koukistettua? Vastasin tuskaisena, että sattuu ihan pirusti, mihin tuli vastaus, että ei se haittaa, koukista vaan :-)

Sitten niskan kimppuun. Se sattuu aina, kyyneleet silmissä oon suurimman osan ajasta. Nyt oli joku lihas krampissa ja siitä se päänsärkykin varmaan johtui. Risto paineli myös triggerpisteitä ja sieltä löytyikin varmaan päänsäryn syy. Ihan tuli mieleen eka kerta reilun vuoden takaa, kun menin ekaa kertaa Riston luo ja syynähän oli just päänsärky ja nimenomaan ponnistuspäänsärky. Ponnistuspäänsärkyä ei ole tuon jälkeen ollut, mutta näköjään 3-4 viikon välein pitää niskat hieroa ettei isompaa ongelmaa tule. Seuraavan ajan varasinkin joulua edeltävälle viikolle, ei mene sitten joulu päänsäryssä!

Eilen treenasin selän ja treeniä oli seuraamassa myös toimittajaksi opiskeleva entinen työkaverini sekä valokuvaaja. Ensi viikolla on Tampereen yliopiston toimittajakoulutuksen viikkolehdessä Utaimessa juttu mun muutoksesta. Kuvaaja otti kuvia treenistä ja saan toivottavasti jossain vaiheessa jotain kuvia tännekin laitettavaksi. Jännä oli tehdä mm. mavea, kun kuvaaja oli n. metrin päässä naamasta :-) Otettiin myös kuvia musta yhdessä vanhassa vaatteessa, niistä voi tulla aika hauskoja :-D

Tänään oli ansaittu lepopäivä ja huomenna kiusaan etureisiä ja taas pakaroita. Sunnuntaina alkaakin sitten kierros taas alusta! Maanantaina on taas jännät paikat, kun meen Bullin luo kuntotsekkiin mun valmentajan Mikon kanssa. Kommentteja kunnosta tulee vähän joka puolelta, mutta tiedän, että tuolta tulee se totuus :-) Luotan 100% Jarin ammattitaitoon ja mielipiteeseen! Itsestä tuntuu, että keskivartaloon on tullut lisää tavaraa, mutta on selkeästi tullut lihastakin yläkroppaan! Olkapäät alkaa vähitellen muodostumaan, hauis on kasvanut (joo, oon mitannut!) ja kuvien perusteella selkäänkin on tullut pienet siivenalut. Tapaamisen jälkeen treenataan oman valmentajan kanssa ja ens viikolla on Harrinkin kanssa treeni torstaina, joten melkoisen kiva viikko edessä!

Nyt unille! Ihanaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa treenisi :-) Ja varsikin tuo hieronta. Minäkin pyysin joululahjaksi hierontaa, pakko olisi päästä käymään. Näin opiskelijana on kaikki ylimääräinen pitänyt karsia, vuoden vaihteessa kun menen töihin niin olenkin varmaan ihmeissäni kun rahaa tulee ovista ja ikkunoista. ;-)

    Tuosta triggeristä piti sanomani, että itse kävin aikoinaan hierojalla joka täysin hoiti olkapäitäni sillä. En saanut takkia päälleni enää silloin ja kädet aivan kosketusarat. Sanoi, ettei ole koskaan nähnyt huonommassa kunnossa olevia käsiä. Niin niistäkin saatiin toimintakuntoiset, ei hyvät mutta ne toimi. Leikkaus useamman vuoden jälkeen vasta auttoi. No, se siitä :)

    Mä olin eilen Bettinan treenattavana ja en kyllä tiennyt olisinko lopussa itkenyt vai nauranut. En lopulta uskaltanut tehdä kumpaakaan. Varasin kuitenkin jo uuden ajan, masokistisia piirteitä meissä selkeesti :-)

    Kuntosi on varmaan noususuhtanteista, turhaan murehdit. Ja valmentajasi Mikko tuntui niin asiansa osaavalta, että hyvissä käsissä olet. Vaikka en mä mun Kaisaa pois vaihtais :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvissä käsissä ollaan molemmat, ja masokisteja :-)

      Poista