Kansikuva

Kansikuva

lauantai 22. helmikuuta 2014

Osteopaatti-reissua ja ruokavaliosta lipsumista...

Pitää keksiä tässä vähän jotain oheistoimintaa, kun tulee tuo jääkiekon pronssimatsi telkkarista :-) En oo mikään intohimoinen penkkiurheilija tai lätkäfani, mutta melko paljon on tullut näitä Olympialaisia katsottua. Tullut katseltua semmosia lajeja, mistä en oo aiemmin tiennytkään, mitään niistä ymmärrä, mutta ihan viihdyttäviä on olleet.

Käden suhteen ei oo mitään isompaa kerrottavaa. Kävin torstaina osteopaatilla ja oli ihan hyvä käynti. Aika tarkasti aluksi kyseli oireista ja muutenkin taustasta. Sitten vähän vaatetta pois ja olkapään tutkimista. Ensin katsoi ja tunnusteli lihaksia, sitten jännästi testaili, että miten energiat kulkee :-) Hirveesti en tosta osteopatiasta tiedä, joten en osaa sen tarkemmin tosta kertoa.

Osittain hoito oli hieronnan tapaista eli vähän lihasta murjottiin, mutta myös väänneltiin kättä vähän sinne sun tänne. Välillä vähän sattui, mutta kovin kivuliasta ei ollut.

No mitä sieltä löytyi? Oli sitä mieltä, että suurin ongelma on olkapään kireä takakapseli eli ei niinkään kiertäjäkalvosin, mikä on aiemmin vaivannut. Tuohon kireyteen auttaa ihan venyttely, mutta se on hidasta. Sanoi, että jos joka päivä venytän sitä pari kertaa, niin kahden kuukauden kuluttua saattaa olla pientä parannusta tapahtunut. Hidasta puuhaa siis.

Jos oikein ymmärsin, niin joku lukko tuolla lavan seudulla myös oli ja sitä yritettiin lopussa kolmeen kertaa avata, mutta ei auennut, vielä. Tuollainen fasettilukko voi aiheuttaa särkyä, mitä mulla on nyt kädessä ollut.

Ihmisen kroppa on kyllä ihmeellinen! Sitä voi pitkään olla yllättävän hyvässä kunnossa, vaikka ei liikkuisi juuri yhtään. Ja sitten, kun sitä liikkuu säännöllisesti, niin yllättäen onkin vaikka mitä vaivaa. Pitemmän päälle sitä varmasti jaksaa paremmin, kun liikkuu, vaikka välillä paikat vähän rikki onkin. Ja ihan varmasti sitä pystyy aika pitkälti itse vaikuttamaan siihen, että kuinka helposti ne paikat rikki menee!

Mun täytyy nyt ehkä tunnustaa itselleni sellainen tosiasia, että ikää alkaa olla. Niin, pakko se on myöntää, et en oo enää nuori :-) Kesällä tulee 40v mittariin ja ehkä se tarkoittaa sitä ettei voi repiä kropastaa ihan niin paljon irti, kun mitä on viime aikoina tullut tehtyä. Tai voi varmasti, mutta sitten sitä kehoa ihan oikeasti pitää myös kunnolla huoltaa! Ei riitä, että kerran kuukaudessa käy hieronnassa, vaikka olisi kuinka hyvä hieroja, pakko on tehdä muutakin!

Nyt pitäisi opetella ainakin se putkirullan käyttö, sillä sitä kehuvat kaikki. Lisäksi oikeanlaista venyttelyä ja varmasti semmosta vähän palauttavampaa liikuntaa.

Tällä viikolla olen treenannut tasan kerran, kävin alkuviikosta tekemässä takareidet ja hyvä treeni olikin! Kättä särkee aina tosi paljon aamulla ja sen kanssa ei viitsi salille lähteä. Iltaa kohden aina helpottaa. Torstain osteopaattikäsittelyn jälkeen ei ollut suotavaakaan heti salille lähteä, sain kyllä luvan treenata, mutta ei kädellä mitään tosi tiukkaa settiä ennen seuraavaa käyntiä, mikä onkin jo 3. maaliskuuta.

Huomenna olisi toiminnallista treeniä taas tiedossa. En oo ihan varma, että kuinka paljon pystyn tekemään, mutta sen näkee sitten huomenna. Ei oo tiedossa varmasti mitään omien rajojen yli menemistä, enemmän niiden rajojen etsimistä ja kokeilemista. Ihan hyvää tekee ehkä kokeilla semmonenkin treeni, missä ei pysty kaikkeensa antamaan, kai :-)

Tänään ylitin kyllä vähän rajoja. Oon ollut suorastaan fanaattinen ruokavalion noudattaja. Sen verran oon viime aikoina lepsuuntunut, että saattaa joskus sitä raejuustoa olla pari grammaa enemmänkin enkä ihan aina punnaa casheweitakaan, kun tiedän jo suunnilleen, että kuinka monta pähkinää 10 grammaa vetää. No mut, tänään sitten herkkuhimoissani päätin tehdä proteiinipannaria ja ohje ei ollut ihan suoraan mun ruokavaliosta. Ohje löytyy mm. täältä.

Pannulla paistettavaan pannariin tulee:


  • 1 kananmuna
  • 1 kananmunanvalkuainen
  • 1/2 dl proteiinijauhetta (mulla oli suklaan makuinen)
  • 1 banaani
Pistin ainekset sileäksi sauvasekottimella ja paistoin pannulla miniskiittisessä öljyssä ja tuli muuten aika hyvää! 

Pannari köllöttelee pannulla miedossa lämmössä

Tässä on jo vähän maisteltu, päällä Muksu vadelmaherkkua
Mullahan on välipalana joko proteiinipatukka + 10g casheweita tai Fastin Blockista tehty proteiinijuoma, mitä tosin todella harvoin juon. Saisin myös ottaa rahkan marjoilla. Tää pannarihan ei nyt ravintoarvoiltaan mikään kauheen paha harha-askel ole, mutta mulle kyllä aikamoinen. Onneksi oli edes hyvää :-)

Semmosia tähän lauantai-iltaan. Suomikin meni voittamaan pronssia lätkässä sopivasti eli hyvä Leijonat!!!


4 kommenttia:

  1. Tsemppiä paranemiseen!!! :) Voin samaistua tunteisiisi, koska olen saanut itsekin taistella erinäisten kroonisten vaivojen kanssa useamman vuoden! :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä olen onneksi päässyt suht vähällä, kun ei ole aikaisemmin ollut juuri mitään vaivaa, mikä ei olisi hieronnalla ohi mennyt. Kyllä tääkin tästä alkaa helpottamaan, luotan siihen!

      Poista
  2. Mä teen prodelättyä melkein joka aamu näin kisadieetillä. Sekoitan vain valkuaista ja prodejauhetta oikeassa suhteessa, pikkasen suolaa ja pannulle paistumaan! Banskun kans varmasti sata kertaa parempaa, mutta menee se noinkin... ;)

    Tsemppiä olkapään kans! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihan hyvältä noikin. Prodejauheet on vaan yleensä niin makeita, ainakin mulla olevat, olisi kiva syödä semmosia lettuja, mitkä ei olisi niin makeita.

      Kai tää olkapää tästä joskus paranee, vaikka välillä vähän epäilyttääkin, kun ei tunnu mitään muutosta tapahtuvan.

      Poista