Kansikuva

Kansikuva

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kesäkuulumisia :-)

Pitkästä pitkästä aikaa vähän kuulumisia blogiin! Viimeksi olen kirjoitellut toukokuun lopussa, just koulun loputtua ja ennen töiden alkua.

Työt alkoi kesäkuun alussa ja samalla piti alkaa dieetin. Aikamoista räpellystä oli eka viikko ja sit laitoinkin valkulle meiliä, että ei pysty nyt. Töiden aloitus vei jotenkin niin paljon energiaa ja kai se kevyesti masensikin, teki vaan mieli juustoruisleipää ja karkkia. Sain sitten ohjeeksi ottaa rennosti, viettää aika perheen kanssa, syödä vapaavalintaisesti, mutta mielummin vähärasvaista. Niin mä sitten tein, en käynyt reiluun viikkoon kertaakaan treenaamassa, söin osittain ruokavalion mukaisesti, mutta myös karkkia, jätskiä ja ihan normiruokaa, jopa makaronilaatikkoa parin vuoden tauon jälkeen :-)

Viikko sitten aloitin kuitenkin dieetin ihan todella. Ehdin tuossa levon ja herkuttelun aikana miettimään uusia tavoitteita ja myös sitä, että miksi mä sille dieetille oikein haluan. Jälkiviisaana tajuan, että mun kohdalla dieetin aloitus ilman tavoitetta ei vaan toimi ja tavoitteeksi ei riitä pelkästään se, että miinus kymmen kiloa. Pakko nyt ekan dieettiviikon jälkeen kuitenkin todeta, että ekan viikon -1.7 kg on ihan kiva aloitus :-) Ei anneta sen häiritä tunnelmaa, että kesäkuun alussa painoa oli 300g vähemmän, kun nyt ;-)

Ruoka väheni ihan reilusti, mutta ihan hyvin syötävää edelleen on. Nälkä on välillä vaivannut, mutta se ei oo vaarallista. Vielä saan aamulla syödä puuroa, vähän määrä vaan pieneni, kaverina melko samankokoinen rahkasetti, kun aiemminkin. Lounaalla on nyt vaan tuorekasviksia, lihaa, raejuustoa ja öljyä, ei siis enää parsa- tai kukkakaalia, paitsi tietysti, jos ihan välttämättä haluan. Välipalalla juon proteiinijuoman ja sen kanssa manteleita tai casheweita, päivällisellä on hiilaria, muutoin lounaan kaltainen ja illalla rahkaa marjojen kera. Illalla syön kyllä tosi usein Fitfarmin vanilja- tai suklaapuddingia, mistä etenkin tuo vanilja on ihan sikanamia <3

Fitfarmin vaniljapuddingia ja marjoja <3
Toinen dieettiherkku on varhaiskaali!!! Syön usein lounaalla kanaa raejuuston ja öljyn kanssa ja kipollisen raakaa kaalia, ei voi parempaa olla :-) No, on mahdollista, että parin kuukauden kuluttua tiedän jotain parempaakin.

Kaalia, nam!
Ja ne tavoitteet. Laitoin valmentajalle meiliä, että haluan voimaa, lihastakin, haluun olla kestävä ja ketterä, kaikkee noita sopivassa suhteessa! Tykkäisin siitä, että jaksan nostaa paljon rautaa, mutta myös juosta spurtteja ilman, että meinaan kuolla ekan 100m jälkeen :-) En oleta, että seuraavassa treeniohjelmassa on noi kaikki huomioitu, mulla on loppuelämä aikaa noita tavoitteita saavuttaa. Dieetti sopii tähän saumaan hyvin siksi, että rasvaa on mm. keskivartalossa ihan liikaa, että olisin ketterä, spurtitkin menisi nopeammin, kun olisi vähemmän massaa. Ja kyllä mä haluaisin, että sieltä peilistä katsoisi parempikuntoinen nainen, sellainen, jolla olisi vähän enemmän sitä lihaserottuvuutta, myönnän sen!

Kuva: Teppo Moilanen (Marraskuu 2013)
Nyt reilun viikon aikana oon pari kertaa käynyt treenaamassa Killen kanssa ja tavoitteena on nyt suht kerran viikkoon herran treenattavaksi mennä, jos vaan työvuorot sen sallii. Viime viikolla tehtiin olkapäitä ja tänään selkää, kummallakin kerralla mentiin vähän semmosella rumalla tyylillä. Eli vähän isommilla painoilla ja ei niin nätillä tekniikalla. Viime viikolta jäi mieleen vipunostot taakse, mitä tein 10kg käsipainoilla, mikä on ehkä noin tuplasti mun normipainoihin :-) Treeni meni kyllä tosi hyvin perille, tuntui ihan erilailla lihaksissa kun normitreenit, mut onneks hyvällä tavalla. Tänään sitten selkää, hyvältä tuntui tänkin päivän treeni, lopuksi maveteltiin ja koitin mun alkuvuoden enkkaa 120kg, mut ei noussut, vaikka useampaan otteeseen yritin ja taisin vähän kirotakin. Mut vielä nousee, treeniä vaan lisää!



Nyt lähden tekemään iltapalaa. Onneksi on kesä tai jotain sinne päin ja tuoreet marjat! Taidan tehdä taas puddingia iltapalaksi mansikoiden kera.

Oikein ihanaa heinäkuun alkua kaikille! Kyllä se kesä sieltä vielä tulee, viimeistään elokuussa, kun mulla on lomaa :-)