Kansikuva

Kansikuva

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Älä tee tästä ittelles pakkoo!

Maanantaina alkoi uuden ohjelman treenit. Eka vetotreeni tehtiin Killen kanssa ja tiedossa olikin pukkivetoja eli ei perusvetoja ollenkaan. Pukkivedoissa mä seisoin pienen kuormalavan päällä kyykkytelineellä, sivuraudat alhaalla niin, että tanko on ihan pikkasen polven alapuolella. Kuten mun valmentaja sanoi, niin siitä on *ittumaista vetää :-)

Ensin tehtiin muutama vähän pitempi sarja (8x60kg, 6x100kg, 2x130kg) ja sitten siirryttiin ykkösiin. Tai ykköseen, kerran nousi 150kg, 160kg ei kertaakaan. Siinä tän maanantain pukkivedon maksimi. Seuraavaksi laskettiin prosentteja, Kille meinasi jo kaivaa kännykän esiin laskemista varten, mutta mä laskin päässä, että 10% on 15kg, aikamoinen matikkanero kun oon ;-) Sitten toi 10% pois ja kolme sarjaa, jokaisessa kolme toistoa, eli 3 x 3 x 135kg. Oli jo aika tiukkoja vikan sarjan vedot, mutta kyllähän ne nousi! 

 
Käytin ennen joulua vedoissa remmejä, kun versat painoi jotenkin peukaloihin ja meinasi pilata vedot kokonaan. Nyt kuitenkin siirryin taas versoihin, kun en vaan saa remmejä kunnolla kireiksi ja joku veto jäi vajaaksi ihan sen takia, kun alkoi tanko roikkua ranteissa. En tiedä pysyisikö mikään tanko käsissä ilman remmejä/versoja, auttaisiko pelkkä mankku pitoon? Pitäisi ehkä kokeilla.

Seuraavaksi oli vuodossa hyper reverse. 9 x 75kg, 8 x 82.5kg ja 8 x 82.5kg. Kohtahan mulla loppuu tossa painot kesken :-D

Sitten sitten jullea eli hyvää huomenta. Oon tota kepin kanssa alkulämmitelyksi tehnyt ja pikkasen ahisti ajatus painoista niskassa. Eli liikehän on vähän kuin suorin jaloin maastaveto, mutta tanko on niskassa. Ekaan sarjaan laitettiin 50kg, 8 toistoa. Toiseen sarjaan lisättiin painoa, 70kg ja 8 toistoa. Vähän pelotti, tuntui, että jään alas, enkä pääse takaisin ylös. Vikaan sitten vähennettiin taas ja tein sen 50kg:lla, alkoi ehkä jo vähän homma mennä tajuntaan ja vikasta sarjasta sain jo vähän kehujakin :-) 10 toistoa ja ens viikolla homma hoituu isommalla painolla!

Sitten ylätaljaan, missä 6 x 70kg, 6 x 60kg ja 12 x 55kg. Hyydyn välillä helposti ja kun painoa vähän pudottaa, niin menee hurjasti enemmän. Vikana alatalja, missä 10 x 60kg, 6 x 70kg ja 7 x 65kg.

Siinä ekan vetoviikon eka vetotreeni. Sain arvosanaksi Hyvän (Huono, Kohtalainen, Hyvä tai Erinomainen) ja sitähän se oli! Erinomaiset on tooodella harvinaista herkkua, kohtalaisia ei taideta edes merkata, lähdetään siitä, että pääsiäiseen asti tulee vaan noita hyviä ja ehkä joskus joku erinomainenkin!

Harvinaista herkkua
 Puhuttiin taas vähän siitäkin, kuinka treenit stressasi ennen joulua. Muistan, kuinka maanantaisin vetotreenin jälkeen aloin melkein heti miettimään sitä, kuinka seuraavalla viikolla pitäisi nousta taas enemmän. Ja kuinka jo silloin päätin, että en halua samaa uudestaan. Kille sanoi hyvin, että älä tee tästä ittelles pakkoo. Ja noinhan se on! Enkä mä nyt niin ajattelekaan, mä haluun tehdä tätä, saan ihan huikeita onnistumisen tunteita tästä! Ja koen tän hetkisen veto-ohjelman ainakin tässä vaiheessa tosi mielekkääksi, kun mun ei tarvii miettiä itse painoja ollenkaan, vetää vaan.

Mutta kyllä tota uskoa omaan tekemiseen pitää vahvistaa, opetella sitä mielen hallintaa, sillä tiukat ajat koittaa vielä ja sillon pitää olla pään valmis!


Eilen kävin ennen omaa rinta & ojentaja -treeniä Räsäsen Jukan luona. Jukka näkyi äskeisessä Jutta ja puolen vuoden superdieetit -ohjelmassakin. Tyyppi, joka tietää niiiin paljon, että menee aina pää ihan pyörälle :-) Jukka oli miettinyt mulle liikkeitä, millä toivon mukaan saan tota olkapäätä vähän parempaan kuntoon. Nyt ei tehdä enää niinkään kuntouttavia liikkeitä vaan koitetaan saada sinne voimaa. Haastavia liikkeitä oli keksinyt, aika lailla joka liikkeessä piti pitää lavat takana ja kiinni, ei ollut helppoa! Maanantain treenistä oli alaselkä ihan tulessa ja no, nyt on vyötäröstä ylöspäin vähän joka lihas saanut osumaa. Jukan liikkeitä alan tekemään pari kertaa viikossa ja tulosta pitäisi tulla pian!

Huomenna sitten eka kyykkytreeni, siitä ehkä enemmän viikonloppuna. Olkaahan reippaita :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti