Kansikuva

Kansikuva

tiistai 29. huhtikuuta 2014

Fitfarmin huikea treenileiri

Olin viikonloppuna Fitfarmin mahtavalla treenileirillä! Siitä on nyt muistona erittäin kipeät pohkeet ja niiden lisäksi myös kaikki muut treenatut lihasryhmät on enemmän/vähemmän kipeät. Ojentajiin sattuu, kun kättä suoristaa ja hauikseen, kun koukistaa :-)

Leiri oli Tampereella Wfc:llä ja aloittelimme perjantaina klo 18. Meitä oli 17 leiriläistä ja alkuun meidät jaettiin neljään ryhmään ja kerrottiin vähän, että mitä leiri pitää sisällään. Oltiin kyllä jo ennen leiriä saatu aikataulu, missä näkyi treenit ja luennot. Saimme myös leirin alkuun hienot leiripaidat!


Meidän neljän hengen ryhmä treenasi perjantaina takareisiä ja pakaroita. Treenin veti meille Fitfarmin Espanjan vahvistus Sergio Fernandez, joka on Suomessa nyt muutaman viikon ja oli leirilläkin mukana. Sergio vetää muutenkin halukkaille treenejä ja perjantaina otankin uusiksi takareisi- & pakaratreenin, sillä etenkin tuonne takareisiin pitäisi saada lisää lihaa!

Sergion veti meille reippaasti päälle tunnin treenin. Suurin osa tehtiin ihan oman kehon painolla, mutta tehtiin myös pitkät ja raskaat sarjat reiden koukistusta parin avustuksella. Käveltiin rappusia, leikittiin ballerinoja (klikkaamalla pääset kuvaan) ja loppuun vähän aerobistakin. Treeni oli hyvä, ei äärimmäisen rankka, mutta oli siinä haastetta!

Meidän tiimi <3
Kotona taisin olla perjantaina vasta yhdeksän aikoihin, suihkua, ruokaa ja unille! Lauantaina alkoi eka treeni jo klo 8 aamulla, joten herätä piti jo kuuden aikoihin, että ehti syödä aamupalan riittävän aikaisin ennen treeniä. Meidän ryhmä aloitti lauantaina etureisi- & pohjejumpalla, mikä tuntui ensin hieman hurjalta, kun takana oli jalkatreeni, mutta fiksu juttuhan se oli, kun ei jalat olleet vielä kipeät.

Etureisitreeni oli ehdottomasti pahin treeni tällä leirillä! Sitä veti Juuso, joka ei ole Fitfarmin vakikalustoa, mutta on autellut noilla leireillä, lisäksi oli pt-päivilläkin usein apuna ollut Hate ja mun pääpiiskuri Harri. Alkulämmittelyksi tehtiin askelkyykkykävelyä lyhyellä askeleella ja vika kierros päkiöillä. Siinä vaiheessa mulla oli reidet jo ihan maitohapoilla...

Sit alettiin hommiin! Meillä oli neljä liikettä ja tehtiin useampi kierros, osa aikaa vastaan ja osalla kierroksista haettiin tiettyä toistomäärää. Tehtiin reiden ojennusta, prässiä, hackia ja etukyykkyä smithissä. Noi kaksi ekaa on ihan jees, mutta hacki on semmonen kidutuslaite, mitä inhoan yli kaiken! Aloitinkin vapaaehtoisesti kierrokseni aina sillä, koska pakko se on kesyttää! Siitä sitten etukyykkyyn, missä mua piiskasi Harri ja oli kyllä niin tuskaa parin ekan kierroksen jälkeen. Vikalla kierroksella piti tehdä minuutti ja mä en päässyt edes alkuun ennen kun puolet ajasta oli käytetty, ei vaan pää kestänyt. Siinä taisi muutama kirosanakin päästä, mikä on mulle kyllä aika harvinaista treenin aikana!

Kun reidet oli tapettu, niin kiusattiin vielä pohkeita. Erehdyin tuossa välissä käymään vessassa, mikä on toisessa kerroksessa ja kyllä oli vaikeeta tulla rappuset alat. Saman tiimin kohtalotoveri istui rappusilla, kun oli myös käynyt vessassa, eikä enää jalat kantaneet niin paljon, että olisi päässyt raput alas :-) Ehdotin sitten, että istualtaan vaan, rappunen kerrallaan :-) Vaikeata oli kyllä omakin alastulo, tuntui ettei jalat pitäneet ollenkaan!

Pohkeita tehtiin pari kierrosta, neljä liikettä, yksi prässissä, yksi hackissa, yksi omalla painolla ja yksi istuen. Enpä muista, koska olisin pohkeita tehnyt noin pitkään ja hartaasti ja nyt sen kyllä huomaa!

Aamutreenin jälkeen oli muutama tunti vapaata aikaa, kävin ihan rauhassa suihkussa, söin ruoan ja kävin pikaisesti pyörähtämässä parissa kaupassa. Sitten kuuntelemaan ensimmäistä luentoa, jonka piti meidän fyssari Jukka Räsänen. Jukan aiheena oli kehonhuolto ja oli kyllä oikein valaisevaa juttua mm. venyttelystä. 

Sitten oli pieni tauko, välipalaa nassuun ja toisen luennon aika. Muun muassa erilaisista treenimetodeista tuli luentoa pitämään Utti Hietala, joka tietää ihan älyttömän paljon treenaamisesta, on kokeillut itse erilaisia treenimetodeja ja puhuu niistä selkeästi mielellään. Hauska kuunnella ihmistä, joka on niin innostunut siitä, mitä tekee! Tuosta luennosta ei niin hirveästi jäänyt käteen mitään käytännön juttua, mitä ottaisi omaan käyttöön, mutta mielenkiintoista oli silti kuunnella!

Sitten oli taas pari tuntia väliä, kävin ostamassa Ruohonjuuresta ihania Questbarin prodepatukoita ja menin Wolfille kahville ja ottamaan rennosti. Hetken siinä istuin ja sitten mua pyydettiinkin mukaan katsomaan syksyllä kisaavan tytön posetreenejä. Siinä aika menikin sitten mukavasti, kun katselin ja kuvasin. Aina oppii itsekin jotain, kun katselee muiden treenejä.

Kolmas treeni alkoi kuuden aikoihin, meidän ryhmällä oli edessa olkapää- & ojentajatreeni. Sitä veti Anne Turusta ja apurina oli mun valmentaja Mikko. Tää oli ainut treeni, missä jouduin vähän soveltamaan, koska en saa tehdä etuolkapäitä tai liikkeitä, mitkä ottaa rintaan. Korvasinkin aika paljon liikkeitä mm. vipunostoilla, tein niitä monessa eri kulmassa. Ojentajissa oli myös kapea penkki, minkä jätin väliin ja tein ranskalaisen punnerruksen tilalla. Olkapäät ei nyt ehkä saaneet ihan niin paljon iskua kun muiden, mutta ehkä se oli ihan hyväkin!

Mun tiimiläiset hommissa

Takana jalkaryhmäläisiä
Vähän ennen kasia illalla oli leirin toinen päivä pulkassa ja päästiin taas kotiin lepäilemään. Melkein samalla kaavalla meni ilta kun perjantainakin eli ruokaa, sauna ja nukkumaan! 

Perjantaina alkoi eka treeni yhdeksältä, joten sai nukkua jopa seiskaan asti. Vähän aamulla tuntui ettei silmät auki pysy, alkoi jo vähän leiri tuntumaan jaloissa ja päässä. Vikana treeni meillä oli selkä ja hauis. Selkätreenin meille veti Kille ja hauiksessa avuksi tuli etureisitreenistä tuttu Hate. 

Selkätreeni oli aika kovaa settiä! Sain onneksi tehdä ihan kaikkia, pitoja en taljoissa, mutta ei niitä nyt ollutkaan. Lisäksi toi oikean käden hauiksen pää tai jänne siinä vähän ilmoitteli itsestään ja piti treenata niin, että en päästänyt käsiä missään vaiheessa ihan suoraksi. Ensin tehtiin useampi kierros muutamaa liikettä, ei taidettu tehdä aikaa vastaan vaan toistoja. Ensin vähän pienemmillä painoilla ja sitten lisää painoa! Taisin tehdä ekaa kertaa romanialaista maastavetoa ja se oli aika kivaa! Sitten vaihdettiin liikkeitä ja tehtiin mm. erilaisilla vipuvarsiliikkeillä. Joissain liikkeissä en saanut liikettä tuntumaan oikeassa paikassa ja ens viikolla koitetaankin Killen kanssa etsiä noita lihaksia tuolta selästä! Mulla on fyssarilta kuntoutusliikkeitä just noihin kadonneisiin lihaksiin tai lihaksiin, mitkä ei tee duunia.

Tuettu t-kulmasoutu ja ilmeestä näkee, että tiukkaa tekee!

Selkätreenin jälkeen siirryttiin tekemään hauista. Tässäkin tehtiin montaa liiketta ja useampi kierros. Saatiin ilmeisesti vikan treenin kunniaksi vähän extraakin, kun sitä vähän kerjättiin :-)


Painaa, painaa


Tässä staattista pitoa vikoissa toistoissa, ihan näyttäisi siltä kun Kille painaisi noita?!? Mähän en mitään siitä tiennyt, kun silmät oli yllättäen tiukasti kiinni :-D

Meidän hienon tiimin vika treeni ja kaikilla hauikset turvoksissa :-)
Vikan treenin jälkeen meillä oli vielä yksi luento ja sen piti Superfoodguru Jaakko Halmetoja. Tuli paljon hyviä vinkkejä, sekä noista trendikkäistä superfoodeista että ihan arkipäiväisistä valinnoista, mitä sinne ruokalautasella laittaa. Opin ainakin sen, että mausteita lisää ja mm. kurkuma on se, mitä jatkossa laitan vähän joka ruokaan, lisäksi väriä lautaselle eli useampaa kasvista, marjaa jne., noista superfoodeista kokeilen varmaan ainakin spirulinaa, ehkä siitepölyäkin, mutta niistä ehkä joskus myöhemmin enemmän.

Oli kyllä hieno viikonloppu ja jos vaan pääsen, niin jatkossa leireille mukaan menen! Heinäkuussa on seuraava, mutta sen jätän suosiolla väliin, en usko, että saan töistä kesäistä viikonloppua vapaaksi, heinäkuulle tulee kuitenkin yhdelle toiselle viikonlopulle vapaatoive. Mutta ehkä sitten syksymmällä, jos näitä järjestetään?

Mahtavaa, jos jaksoit lukea loppuun asti :-D

2 kommenttia:

  1. Hienoja treenikuvia. Treenileirit antaa aina hyvin motivaatiota jatkoon, tsemppiä sulle! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, treenikuvat on kivoja, niitä vaan harvemmin tulee otettu. Nyt onneksi vikassa treenissä niitä vähän joku innostui ottamaan :-) Kiitti vaan, huomenna sitä pitäisi taas palata raudan pariin!

      Poista