Kansikuva

Kansikuva

tiistai 16. elokuuta 2016

Bodausta ja ruokailua grammalleen

Kävin viime viikolla mun valmentajan juttusilla, kun tuntui etten pysty nyt noudattamaan annettua treeniohjelmaa ja ruokavaliota. Alunperin oli tarkoitus vetää nyt reilun parin kuukauden mittainen jakso, missä tehdään vetoja nousevasti eli joka viikko vähän isommalla painolla. Ruokavalio oli myös enemmän voimailuun suunniteltu ja useamman pienen aterian sijaan päivässä olikin vain muutama isompi ateria, treenipäivinä kolme lämmintä ateriaa.

Aloitin heinäkuun puolessa välissä sekä hieroja-yrittäjänä, että palasin palkkatöihin. Alkuviikot hieron ja loppuviikosta teen muutaman työvuoron ja noiden lisäksi vedän tällä hetkellä pari ulkotreeniä viikossa. Kun teen voimatreenejä, niin haluan pitää kiinni siitä, että esim. vetopäivä on aina sama eli joka viikko treenit samoina päivinä. Tän hetkisessä elämäntilanteessa se tuntuu todella hankalalta, päivät on niin epäsäännöllisiä. Mulla on aikaisemminkin ollut hankalaa, kun olen aloittanut opiskelut/työt ja arki on muuttunut. Aikaahan mulla on nyt hyvin treenata, mutta välttämättä ei aina just maanantaina tai perjantaina. Enkä koe mielekkääksi tehdä vaikka perjantaina treeniä ennen/jälkeen 12-19 työvuoron, jos mulla torstai vapaa. Enemmän ehkä nää ongelmat vaan nyt omasta asenteesta kiinni, mutta turha ottaa nyt mitään isompaa stressiä asiasta.

Valmentaja oli onneksi ymmärtäväinen. Kumpikin varmasti halutaan, että mä teen voimaa ja sen kanssa varmasti jatketaan vielä, tavoitteet on kyllä ensi kevään ja kesän kisoissa! Nyt kuitenkin pari kuukautta teen ihan perusbodausta, teen enemmän aerobista, aamulenkkejä ja intervalleja treenin jälkeen. Tehdään vähän habaa ja poltetaan samalla rasvaakin :-) 

Uusi aamupala
Ruokavalio laitettiin myös uusiksi. Nyt syödään 5 kertaa päivässä. Pitkästä aikaa puuroa aamupalalla, nam :-) Lounaalla ja päivällisellä vähän vähemmän ruokaa kun ennen, mutta nyt on välipala ja kunnollinen iltapalakin. Treenin jälkeen saan banaania ja on mulla banaani päivälliselläkin eli pitkästä aikaa sitäkin herkkua. Perjantaista asti olen uutta ruokavaliota noudattanut ja hyvältä on tuntunut. Ruokaa on ihan riittävästi, mutta mitään ähkyä ei aterioista tule. Oon koittanut syödä n. 3 tunnin välein ja jos esim. töissä on iltapainotteinen 5 tunnin vuoro, niin syön iltapalan töissä 15 minuutin tauolla ja isomman päivällisen vasta kotona eli tarpeen mukaan vaihdan aterioiden paikkoja.


 Nyt on ihan mahtavaa, kun on tuoreita kotimaisia marjoja <3 Rakastan punaherukoita ja niitä olen nyt mansikoiden, mustikoiden ja vadelmien kaveriksi laittanut pakkaseenkin talven varalle.


Välipalalla on vaihtoehtona nyt myös Skyr, mikä onkin näppärä ottaa mukaan vaikka töihin. Olen kyllä ostanut Lidlissä myytävää Isk-rahkaakin isommissa purkeissa, mitä olen onnistuneesti kuskannut mukana pienissä purkeissa.


Töihin otan välillä mukaan proteiinijuoman, 15 minuutin kahvitauko on lyhyt, jos pitää käydä vessassa ja haluaa lörpötellä hetken työkavereiden kanssa. Toi maailman paras litran vesipullo mulla on aina mukana, ihan joka paikassa ja vettä juon kyllä työpäivän aikanakin aina, kun siihen on mahdollista! Samaa suosittelen myös sulle :-)

Alla on aiemmin blogissa olleita kuvia mun ruokapreppailuista. Nää preppailut on ainakin mulla ehdoton juttu, jos haluan noudattaa ruokavaliota 100 %:sti! Kun ei ole ruokaa valmiina kaapissa ja lähtee päiväksi töihin tai tulee illalla töistä kotiin, niin herkästi sortuu johonkin juustoruisleipäsettiin. Siksi teen yleensä vähintään 10 valmista ruoka-annosta, mistä osan laitan pakastimeen, pakkaseen menee riisit, pastat ja lihat. Kasvikset, suolan ja öljyn lisään ennen ruokailua tai kun pakkaan eväät matkaan mukaan. Tällä hetkellä mun lounas ja päivällinen on miltei identtiset, joten ruokien tekeminen on todella helppoa. Punnailen kaiken, mikä suuhun menee, en koe sitä vaikeaksi ja mun mielestä se vaan helpottaa ruoan valmistamista.

Jos olet nyt aloittamassa jotain ruokavaliota, elämäntaparemppaa, niin noudata ohjeita 100%, älä sooloile, valmista ruoat etukäteen tai mieti ne ainakin valmiiksi. Suunnittele jo valmiiksi ruoka-ajat, etenkin jos sun aikataulut on epäsäännöllisiä. Sä pystyt siihen kyllä :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti