Kansikuva

Kansikuva

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Kova, kovempi, kovin treeni takana

Perjantaina oli taas pt-treeni Harrin vetämänä. Treeni oli jo 9:30, joten aloitin aamun koiralenkillä ja söin hyvissä ajoin aamupalan, jotta jaksan treenin. Mulla yleensä tulee pt-treenin aikana aina tosi huono olo, joten en uskalla lähteä niihin ihan tyhjällä vatsalla.

Heti treenin aluksi jalkoihin laitettiin 1 kg:n lisäpainot ja ne painoi yllättävän paljon, jos olisi laitettu kaikki 9kg mitä on pudonnut, niin olisinko jaksanut nostaa jalkoja ollenkaan? No, punnukset jalassa siis treenattiin! Aluksi tein askelkävelyä tanko niskassa, painoista ei mitään tietoa, en niitä yleensä kysele. Sitten tein varmaan ekaa kertaa elämässäni reiden lähentäjää ja loitontajaa 20 toistoa. Noita supersarjana kolme tai neljä kierrosta. Sitten tein kapeaa hack-kyykkyä ja reiden koukistajaa, noita taas superina useampi kiekka ja vikat hackit niin, että aina kun voimat loppui, niin lähti kelkasta painoja pois ja vikat meni ihan tyhjällä kelkalla. Aika tuskaista oli... Lopuksi vielä leveää prässiä ja reiden ojentajaa. Vikaksi "venytettiin" takareisiä tekemällä mavea käsipainoilla.

Noi pt-treenit kestää aina tunnin. Koko ajan mennään aika korkealla sykkeellä, kun sarjojen välissä ei kauheasti palautella, paljon tehdään supersarjoina eli monta liikettä peräkkäin. Lopussa on kuuma, huono olo ja voimattomat jalat. Välillä tuntuu, että kuolee, että pää räjähtää, mut lopussa on niin voittajan fiilis! Ainakin tuo Harri tuntuu olevan jonkinlainen selvännäkijä :-) Tietää tasan tarkkaan, että kuinka paljon jaksan, mun mielestä painoja on usein aivan liikaa, mutta aina mä silti jaksan. Se eka toisto on vaan niin tärkee, sen suhteen tarvii vielä omaa asennetta koittaa treenata!

Sovin pt-treenit aina vapaapäiville, en jaksaisi varmaan töissä olla noiden jälkeen. Yleensä päivä menee enemmän tai vähemmän sohvalla maaten, kroppa on aika voimaton. Perjantaina menin jopa sänkyyn pötköttelemään ja puolisen tuntia makoilin vaan silmät kiinni. Voisin nukkua päikkäritkin, jos vaan osaisin, mut harvoin toi puoli tuntia riittää unen tuloon, vaikka väsyttäisikin.

Eilen jo tuntui vähän jaloissa tuo treeni, jalat oli aika voimattomat ja pitkä paikoillaan olo alkoi jumittamaan lihaksia. Nyt alkaa jo enemmän tuntumaan ja jos vanhat merkit paikkansa pitää, niin keskiviikkona alkaa olla ns. normit jalat taas.

Nyt alan valmistautumaan työpäivään, tiedossa 5h 30 min seisomista yhdellä 15 minuutin tauolla, joten jalat on aika kovilla. Mukavaa sunnuntaita kaikille!

Ai niin, lisäsin tuohon sivuun mun treenit, mitkä päivittyy siihen automaattisesti heiaheiasta.

2 kommenttia: