Kansikuva

Kansikuva

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Seuraavaa kymppiä kohti! Plus pt-päivästä

Niin se vaan tällä viikolla paino humpsahti alaspäin ja - 20 kg meni rikki! Valmennus alkoi elokuun 17 päivä ja reilu 7kk meni tuon 20 kilon pudottamiseen. Olisi voinut mennä nopeamminkin, mutta olen kyllä tosi tyytyväinen! Huhtikuun jälkeen paino on pudonnut 24.6 kg, pudotin viime kevään Superdieetillä ensin sen n. 8 kg, mistä sain sitten osan kesän aikana haalittua takaisin.

Mies osti eilen kaupasta voita ja huomasi, että voi oli pakattu pahvilaatikkoon, mihin mahtuu 40 pakettia eli just sen verran, mitä multa on elokuun jälkeen lähtenyt. Laatikko näytti aika isolta :-)

Vein töihin torstaina karkkia ja pähkinöitä. Mun työkaverit on tosi ihania ja kannustavia (ollaanhan me Suomen paras työpaikka). Välillä kyselevät, mitä mun eväissä on, mutta koskaan ei kukaan kannusta ottamaan perjantaipullaa tai muita herkkuja. Oon saanut palautetta muuttuneesta ulkomuodosta, on sanottu pikku-Satuksi ja viimeisin kommentti oli, että musta on enää ruoto jäljellä :-) Aamutreenien vuoksi olen varmasti töissä energisempi ja ehkä saan enemmän aikaankin :-)

Pyysin miestä ottamaan musta viikolla vähän kuviakin. Kun ei itseään näe, niin ei huomaa sitä muutosta samalla tavalla kun muut. En todellakaan koe olevani mikään pieni, ylipainoa on vielä runsaasti jäljellä ja tuskin elokuussa olen vielä ihan normaalipainoinen. Mutta kun kuvia katsoo ja etenkin kun vertaa entiseen, niin onhan se muutos todella iso!

Laitan nyt ensin kuvan viime kesältä meidän Lapin reissulta. Pientä vertailupohjaa


Sitten kuvia tältä viikolta

 
Posket on ainakin kaventuneet puolella :-) Käsissä on vielä ylimääräistä paljon, mutta on myös tullut lihasta paljon eli tosi paljon on tullut muutosta. Vatsan seutu on toki pienentynyt paljon, mutta on sen kanssa vielä paaaljon tekemistä! Selkä ja olkapäät on semmoset, mihin haluan sitä lihaa lisää eli ne ei saa tosta pienentyä :-) Ja takapuoli on tuommonen laatikko, siihen kanssa lisää lihaa ja pyöreyttä! On sitä hommaa vielä toiseksikin vuodeksi ja ehkä kolmanneksikin... :-)

Eilen oli taas pt-päivät ja oli kyllä hieno päivä. Menin heti 9 aamulla treeniin ja koska porukkaa oli aika vähän, niin meidän etureisi-ryhmässä oli 3 treenaajaa ja 3 treenaria :-) Mä tein ensin reiden ojennusta, aina 20 toistoa ja 10 sec taukoa 20 toistoa jne, kunnes oli 100 toistoa täynnä. Oli kyllä reidet niin hapoilla sen jälkeen!

Siitä sitten prässiin, minkä toistojen määrää en muista, mutta olisko ollut joku 12-15? Ensin mentiin kuuteen laskien alas ja kuuteen laskien ylös. Pieni tauko ja kuuteen laskien alas, nopeasti ylös ja tauko. Sitten vähän enemmän rautaa prässiin ja pudotussarjoja eli kun en enää jaksanut, niin painoa pois ja taas jatkettiin. Oli hyvä setti ja sain  Tony-pt:ltä kommenttia, että jaloissa on voimaa! Ja onhan niissä, alan itsekin sen uskomaan!

Vikana oli hack-kyykky, mistä suoraan sissi-kyykkyä tekemään. Hack on ehkä pahin liike, mitä tiedän ja mua piiskasi siinä Antti, joka on ehkä pahin piiskuri, minkä tiedän... Eka sarja oli varmaan ainakin 50 toistoa, kun lepäämisestä sakotettiin koko ajan ja mä en vaan pystynyt tekemään sitä putkeen. Koitin psyykata itseäni, tyhjentää pään, etsiä peilin kautta katosta kohtaa, mitä tuijottaa jne., itkukin meinasi tulla, aina hackissa :-) Antti huutaa korvaa tiukkaan tahtiin, että ylös alas ylös alas, hengitä, älä ajattele, ylös alas ylös alas ylös alas... Oli kyllä tiukkaa!!! Siitä sissikyykkyä tekemään, mistä en nyt kuvaa löytänyt, mutta se tehtiin Smithissä, tanko on aika matalalla, kädet suorina ja taivutetaan lantio edellä kroppa tangon alle ja puserretaan reisilihaksilla takaisin ylös. Sitä joku 12-15 toistoa ja noita kahta kolme sarjaa. Loput hackin sarjat meni ihan ok, pystyin psyykkaamaan itseni paremmin ja ei tarvinnut tehdä kymmeniä sarjoja, vika tehtiin myös pudotuksin.

Leikki ei loppunut vielä siihen vaan lopuksi vielä kyykkyjä. Ensin paikoillaan 20 kyykkyä ja askelkävelyllä peililtä peilille, ehkä n. 20 askelta, taas 20 kyykkyä ja askelkävelyllä takaisin ja vielä samat uudestaan eli kyykkyjä tuli 80 ja kävelyä suunnilleen saman verran askeleina. Sitten ei jaksanut muuta kun istua vähän lattialla ja hengitellä :-) Sain positiivista palautetta siitä, että askelkävelyllä kroppa pysyy suorassa loppuun asti, siitä on tullut aiemminkin kommenttia, joku pt kysyi, että oonko harrastanut joskus jotain, minkä vuoksi keskikehon hallinta on niin hyvä, mutta eipä mulla mitään semmosta taustaa ole.

Treenin jälkeen tulin kotiin suihkuun ja syömään ja aika pian lähdin takaisin keskustaan ja Mielikylpyyn. Saimme Fitfarmin pt-päivänä kokeilla rentoutusta hieman edullisemmin. Mulle rentoutuminen on todella vaikeaa ja ajatus siitä, että makaan tunnin paikoillani silmät kiinni tuntui jopa hieman ahdistavalta. Onneksi tulin aika viime tipassa ja en ehtinyt paljon muuta kun mennä peiton alle makaamaan, kun rentoutus alkoi :-) Mielikylvyssä on erilaisia rentoutuksia ja meidän eilen kokemamme oli MindFit, josta firman sivuilla lukee seuraavasti

 Lihaksien palautumista edistävä rentoutusharjoitus. Harjoituksen aikana rentoutetaan lihaksisto täydellisesti, jolloin lihaksen palautuminen lepotilaan erilaisista jännitystiloista nopeutuu. Rentoutuessa tietoisuus on voimakas ja itsehallinta kasvaa. Rentoutuminen tapahtuu divaanilla maaten, erityistaitoja tai -vaatetusta ei tarvita.

Mä luulen, että mä melkein nukahdin kesken kaiken :-) Rentoutus oli kyllä tosi hyvä ja miellyttävä. Kevyesti päässä vilisi jotain ajatuksia, mutta todella vähän, aika hyvin pystyin keskittymään kuuntelemiseeen ja siihen rentoutumiseen. Voin kyllä suositella lämpimästi!

Rentoutuksen jälkeen pikapikaa yliopistolle, jossa meillä oli luento aiheesta ihmisen suhtautuminen muutokseen. Luennon piti Mentoritiimi ja oli kyllä taas tosi hyvä luento! Juttua mm. kiitollisuudesta, rohkeudesta, epäonnistumisen pelosta, muutoksesta jne., paljon sellaista asiaa, mitä on itsekin viime aikoina miettinyt. Rohkeudesta mietin sitä, että mä olin rohkea, kun lähdin mukaan tekemään tätä elämäntaparemonttia. Paljon helpompaa olisi ollut jäädä kotiin syömään karkkia ja sipsejä sohvalla maaten. Onneksi olin rohkea!

Nyt päiväkahvia, niin jaksaa parin tunnin päästä taas zumbata. Jalat on eilisestä aika tönköt, joten zumba tekee niille varmasti ihan hyvää. Alkuviikosta on tiedossa taas tuskaista kävelyä :-)

Ihanaa sunnuntaita <3


5 kommenttia:

 1. Hyvä Satu!!! Sä oot aivan huikee mimmi! Muutos on huima ja tuntuu varmasti omassa olossa eniten, mutta siis onhan sun yläkroppa jo raamikas niin kuin tuolla treenimäärällä sopii odottaakin! Upeaa seurattavaa tuo sinun urakka! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa lukea tätä sun tarinaa! Mäkin olin eilen pt-päivillä, mut vikassa ryhmässä. Olis vissiin pitäny kans tulla kokeilemaan sitä rentoutusta :)

  Mähän en tunne sua ollenkaan, enkä oo nähnyt livenä, mut tälleen kuvien perusteella sulla on hartialinja hieno, ryhti tosi hyvä ja mun silmiin sun peppu on hyvänmallinen (ei mikään laatikko!). Ja selkä alkaa olla hyvin v-mallinen. Hirveesti siis oot vajaassa vuodessa saanut tuloksia!!!! Tää niin tsemppaa mua.

  Onneks mä en valinnut eilen reisitreeniä ;) ei siksi että se oli rankka, vaan mulle nuo kyykyt ja askelkävelyt olis ollu ylivoimaisia näillä mun huonokuntoisilla polvilla! Hack-tuskasi pystyn melkein aistimaan :) karmee ja ihana!

  t. Eija J.

  VastaaPoista
 3. Kiva Eija, kun jaksat kommentoida :-) Nähdään varmasti jollain tulevilla pt-päivillä, joka kerta siellä tulee uusia tuttuja, saa yhdistettyä nimen pt-forumilta kasvoihin.

  Ryhdin kanssa mulla on kyllä vielä tekemistä, hartiat menee oikeasti tosi paljon eteenpäin, olen sen nyt tiedostanut, kun ton olkapään kanssa on ollut ongelmia, mutta nytpä tajuan siihenkin kiinnittää huomiota! Kuvissa yritin tietysti olla mahdollisimman ryhdikäs :-)

  Jalkatreenit on kyllä aina tosi tiukkoja, mä nytkin suunnittelin meneväni johonkin muuhun, mutta kun Jutta sanoi maagisen sanan etureidet, niin huomasin nostavani kättä :-)

  VastaaPoista
 4. Hienoa Satu. Upea suoritus. Tuosta on hyvä jatkaa eteenpäin ;)

  VastaaPoista