Kansikuva

Kansikuva

tiistai 28. toukokuuta 2013

Kisakuntoon?

Mulla ei ole tämän projektin aikana ollut sen kummempaa tavoitetta, kun pudottaa painoa 10 kg kerrallaan. Siinä on ollut kyllä ihan riittävästi tavoitetta ja kaksi kymppiä on jo pudotettu, kolmaskin hyvällä mallilla! Olen kuitenkin kaivannut jotain selkeämpää tavoitetta ja joka paikassa toitotetaan, että pitää olla konkreettinen tavoite, että projekti onnistuu. Laitoin muutama viikko sitten valmentajalle Mikolle meiliä, että osaisiko hän auttaa? Mikko lupasi, että seuraavalla tapaamisella sovitaan yhdessä tavoite. Ja tänään koitti sitten tuo päivä!

9 kk olen nyt ollut tässä Fitfarmin vuosivalmennuksessa, sitä ennen olin alkukesästä 2012 Superdieetillä ja syksyllä 2011 Go Fat Go:ssa. Painoa on kaikkineen lähtenyt melkein 38 kg, mistä tän valmennuksen aikana n. 24 kg. Senttejäkin on lähnyt ihan hurjasti etenkin tuosta keskivartalosta, missä sitä ylimääräistä on kyllä edelleen tosi paljon!

Sitten siihen tavoitteeseen, tiedän, että ainakin muutama ihminen sitä kuumeisesti odottaa :-) Mikko alusti hommaa kysymällä, että olenko mä koskaan ajatellut kilpailemista. Glup! No, varmaan jokainen farmilainen on asiaa ajatellut, kun meissä on niin paljon kilpailevia ja nuo meidän pt:kin treenaa ja dieettaa ja kilpailee. Pari viikkoa sitten poseeraustreeneissä Sirpa väläytti vähän samaa, että menisin parin vuoden päästä Masterseihin, mihin vastasin vähän nauraen ettei taida olla mun juttu :-)

Mut siis valehtelisin, jos en sitä olisi yhtään miettinyt. Lihasta on kropassa ihan kivasti, vaikka rasvaa paljon päällä onkin! Oon kuitenkin melko varma, että kaiken rasvanpolton jälkeen mulle jää reilusti ylimääräistä nahkaa vatsanseudulle, todella vaikea uskoa, että monikkoraskauden ja kymmenien ylikilojen venyttämä nahka palautuisi ennalleen. Toinen on rinnat, maan vetovoima todellakin kutsuu :-)

Tässä vähän kuntokuvaa jaloista

Niin paljon kun arvostankin kaikkia lavalle nousevia ja käyn mielelläni kisoja katsomassa, niin en usko, että haluaisin lähteä siihen henkisestikin aika rankkaan pyöritykseen. Homma on myös taloudellisesti iso juttu, bikineitä ei osteta Henkka Maukasta ja rusketukseenkaan ei riitä Suomen kesä ja aurinko.

Pikkiriikkistä hauista, tästä on hyvä kasvaa :-)

Mutta ei anneta sen haittaa, että en halua kisoihin mukaan :-) Suunnitelma on kuitenkin seuraavanlainen. Kesän syön vielä tiukemmin, mahdollisesti vähän ruokaa lähtee vielä tän hetkisestä menusta, treenaan kovaa 5 krt/vk, teen aamuerobisia 5 krt 60min per viikko ja parina päivänä vielä 30 min treenin jälkeen. Syksylllä jossain vaiheessa lisätään vähän syötävää, tehdään lisää lihasta ja jossain vaiheessa aloitetaan ns. kisadieetti niin, että mun kisapäivä on jossain vaiheessa heinä-elokuussa, kun viettelen 40v-juhliani. Mahdollisesti jotain kuvausta myös tuolloin siinä täydellisessä "kisakunnossa".

Kuulostaa hyvältä ja selkeältä. Mikään ei tavallaan muutu, mä jatkan ohjeiden noudattamista, treenaan kovaa ja haaveilen karkista ;-) Tiukkaa dieettiä tulee varmasti ensi kevät olemaan, mutta sitähän mä halusin, kai :-) Vai halusinko mä niitä karkkeja? En kai...

Sain tänään uuden treeniohjelman ja tosiaan jatkossa on treeniä viitenä päivänä viikossa. 1. päivä on rinta ja selkä, 2. päivä on olkapäät, hauikset ja ojentajat, 3. päivä on etureidet, 4. päivä takareidet, pohkeet ja vatsa ja 5. päivä yläkropan pumpppipäivä. Jaloista toisen päivän treenaan Harrin kanssa, en ohjelman mukaisesti vaan Harri saa käyttää ihan omaa mielikuvitustaan :-) Noin kerran kuukaudessa alan käymään vielä Mikon kanssa treenaamassa yläkroppaa niin, että käydään ajan kanssa kaikki lihasryhmät läpi. Tulee vähän lihaksiin erilaista ärsykettä ja aina sitä tekniikkaa tulee, vaikka muka osaisikin tehdä.

Lyhyt treenikin ehdittiin tehdä, ensin kokeiltiin maastavetoa, mikä mulla on uutena ohjelmassa ja mitä olen kerran kokeillut pt-päivillä. Etsittiin mulle sopivaa treenipainoa ja aika paljon sitä rautaa sai tankoon laittaa :-) Maksimisarjat oli 6 x 100kg, mistä Mikkokin oli selkeästi innoissaan :-) On siis voimaa tullut muuallekin kun reisiin! Tuossakin olisi varmaan mennyt muuten enemmän kun tuo 6 toistoa, mutta mulla ei ollut vetoremmejä mukana ja sormivoimat ei enää riittäneet. Omiin treeneihin otan treenipainoksi 80kg ja siitä lähdetään ylöspäin!

Loppuun vielä päivän ostos! Ostin kesän reissuja varten tällaisen 6-pack -kylmälaukun, mihin mahtuu parin päivän ruoat, ostin laukun kirppikseltä, mutta se on ihan käyttämätön.

6-pack
Mitä mieltä olette mun tavotteista? Pääsenkö mä "kisakuntoon"?

6 kommenttia:

 1. En epäile yhtään ettetkö pääsisi. Mahdoton draivi ja tekemisen ilo sulla on. <3

  VastaaPoista
 2. Ihan satavarmasti pääset!!!!! Sä oot ihan uskomaton <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos Käthe! Sä pystyt myös ihan mihin vaan, muista se!!!

  VastaaPoista
 4. Sä ihan satavarmasti saavutat tavoitteesi! Sä oot sellainen innoittaja ainakin mulle, että toista saa hakea! Teet aina täysillä ja iloisena, etkä 'ikinä narise'. Tätä on niin mukava lukea tätä sun blogia ja nähdä, että kaikki on mahdollista.

  PS. Mulla on toi sama laukku, en tosin löytänyt kirpparilta, vaan ihan jouduin ostamaan, mutta hyvin toimii!

  t. Eija J.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Eija! Narisemiseen menee ihan turhaa energiaa ja negatiivisuus vaan lisää negatiivisuutta! Ja kun saa tehdä sitä, mistä tykkää, niin ei tarvii isommin valittaa mistään :-) Karkin kun saisi ruokalistaan, niin elämä olisi täydellistä ;-)

  Toi laukku on meidän pt:läisten fb-kirppikseltä, ootko siellä? Eli yksi farmilainen sen mulle myi.

  VastaaPoista