Kansikuva

Kansikuva

perjantai 3. toukokuuta 2013

Monta sataa toistoa hackia...

Hack on aina ollut mulle semmonen kammolaite, en oo sitä ennen tätä pt-valmennusta tehnytkään. Pt-treeneissäkään ei aina tehdä ja jos on tehty, niin aika pienillä painoilla ja ei kovin montaa sarjaa. Mutta tänään tehtiin :-)

Tänään oli siis huippulaadukasta pt-treeniä tiedossa. Tavoistani poiketen oli ajoissa paikoilla ja ehdin lämmitellä hienosti ennen kymppiä. Ensimmäinen liike oli lankkukyykky Smithissä, lankku on semmonen tosi korkea vinoreunainen puukalikka ja tarkoitus oli olla siinä melko lailla varpaillaan. Kun kerran etureisiä treenattiin, niin piti mennä polvet eteen ja mahdollisimman vähän peppua taakse. Alas asti niin, että reidet osuu pohkeisiin ja etureisillä työntäen ylös. Kuulostaa helpolta? Ei ollut! Mun peppu halusi olla se työntävä voima. Jos satuinkin pääsemään alas niin, että etureidet teki työn, niin aina se persaus tuli hoitamaan sen ylösmenon. Pikkasen oli asenteen kanssa tossa ongelmia, kun tuntui vaan etten tajua... No, jokunen sarja vedettiin ja sitten Harrikin luovutti :-)

Sitten hackiin. Siinäkin tarkoitus oli tehdä yhdellä jalalla niin, että toinen jalka roikkuu vaan siinä mukana. No ei se oikein onnistunut sekään, ensinnäkin en osannut yhdellä jalalla ponnistaa itseäni ylös ja se mukana roikkuva jalka oli jotenkin ihan tiellä. Onneks pt osaa hommansa ja teki tilanteen uudelleenarvioinnin :-) Ei vaan nyt mennyt mun kaaliin tänään teknisesti yhtään hankalammat liikkeet.

Mutta sitten alettiin tekemään! Jalat oli ihan alhaalla niin, että päkiöillä tehtiin työ tai tietty ne reidetkin siinä vähän oli mukana. Ekassa sarjassa oli painoa 5kg ja tein 6 toistoa, pieni kierros laitteen ympäri, 10kg ja 6 toistoa, kierros, 15kg ja 6 toistoa ja tätä jatkettiin niin kauan, että painoa oli 100kg. Kyllä, 100kg!!! Aika monta sarjaa siis, kun toistoja oli aina vaan se 6. Vikat sarjat oli kyllä jo vaikeita, mutta tällä kertaa ei tullut mitään massiivista epäonnistumisen tunnetta.

Sitten vähän happea ja takaisin laitteeseen. Toistoja taisi olla edelleen vaan se 6 ja painoa lähti aina 20kg pois, ei kävelyreissuja tällä kertaa, kiekko pois ja uudet 6 toistoa, kunnes laitteessa oli joko enää se 20kg jäljellä tai ei mitään. Tossa vaiheessa treeniä ei itse enää oo oikein kartalla, että mitä tehdään ja missä mennään, mutta sinne päin kuitenkin :-)

Tällaiset mustelmat saan aina hackista muistoksi
Tehokasta treeniaikaa oli vielä jäljellä, joten loppuun tehtiin vielä reiden ojennusta pari sarjaa. Eka taidettiin tehdä aina x määrä toistoja, lisättiin painoa, x määrä toistoa, lisättiin painoa, kunnes naama punersi sen verran, että ei enää lisätty. Sitten vielä muutama toisto niin, että Harri painoi sitä jalkojen päällä olevaa tyynyä ja mun piti pistää vastaan. Aikamoista!

Alussa puhuttiin vähän siitä, kun mä en jotenkin oo ollenkaan tyytyväinen nykyään mun treeneihin. Aina on treenin jälkeen sellainen olo, että yritinkö mä riittävästi, olisinko pystynyt parempaan. Sitä on myös ollut pt-treenien jälkeen, tuntuu, että vedän siellä ihan liian pitkään happea, pitäisi tehdä vaan! Järkeä taottiin vähän päähän ja koitan olla jatkossa vähän armollisempi itselleni. Kyllä mä aina yritän loppuun asti tehdä, mutta odotukset itseni suhteen alkaa olla vaan aika korkealla.

Kävin tänään myös hierojalla eli Risto Santalalla Zensessä. Yläkropan vuoro oli tällä kertaa ja kyllä oli tippa linssissä muutaman kerran. Suht hyvässä kunnossa on niska pysynyt, pientä jumia, samoin olkapäässä pientä. Parin viikon takaisen jalkahieronnan jälkeen olen palautunut jalkatreeneistä tosi hyvin, parissa päivässä, kun ennen etenkin pt-treeneihin palautumiseen meni 5-6 päivää. Kannatti siis rohkaistua jalkahieronnan suhteen.

Viikonloppu menee Helsingissä hummaillen. Tiedossa kavereiden näkemistä ja Raappanan keikalla huojumista. Siellä pitäisi olla joustavat polvet, voi olla, että mun polvet ei jousta :-)

Ihanaa viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

 1. Nyt on pakko laittaa kommentti, että näin noviisista toi sun hack-treeni tuntuu ihan tapolta!!! :) On sulla vaan mahtavat reidet! Musta hack on just sellanen kammolaite, missä pelkän kelkankin liikuttaminen on täyttä työtä, mut että 100 kg painoa päälle....jumankekka mikä muija :) !

  t. Eija J.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, en mäkään oo aiemmin tommosilla painoille tehnyt ja todellakin pelkän kelkankin liikuttaminen on täyttä työtä! Tän päivän työtä helpotti ehdottomasti se, että tehtiin aina vaan se 6 toistoa, pää kesti sen. Jos toistoja olisi pitänyt tehdä paljon enemmän, niin mulla olisi todennäköisesti korvien väli pettänyt ensin.

   Me taidetaan nähdä pt-päivillä? Oon ekassa ryhmässä.

   Poista
 2. Hip hei, mä oon kans ekassa ryhmässä! Yritetään bongata toisemme :)

  Eija

  PS. Et silti vakuuttanut mua siitä, että sä oot edelleen 'jumankekka mikä muija' :) !

  VastaaPoista