Kansikuva

Kansikuva

torstai 6. helmikuuta 2014

Kehonhuolto? Mikä?

Mun piti tällä viikolla siirtyä käyttämään uutta treenipäiväkirjaa mun ihanan vanhan treenipäiväkirjan täytyttyä. Sain tuon elokuussa 2012 valmennuksen alettua ja aika kauan yksi päivyri kesti, mä en koskaan merkkaa siihen pt-treenejä, joten varmaan joku reilu 70 treeniä valmennuksen aikana. Vähän harmittaa ettei ole tullut laitettua noita ylös, siis treenien määriä, vaikka eipä sillä toisaalta niin väliä ole. Paljon niitä on kuitenkin ollut :-)

Vanha ja uusi
Treenit on nyt kuitenkin olleet vähän jäähyllä. Ensin mulla vaivasi toi selkä, mikä viime viikolla laitettiin kuntoon. Samalla hoidettiin myös se lavan alla oleva lihas, mikä vaikutti olkapäätreeneihin ja torstaina pt-treenissä vasen puoli olikin taas ihan hyvin menossa mukana, ihan viimeisissä toistoissa oli enää voimaeroa, joten käsittely auttoi, kuten pitikin!

No, parit treenit ehdin tuossa tehdä. Viikonloppuna alkoi sitten vuorostaan oikea lapa jumittamaan. Ensin vaan ihan kevyesti, mutta maanantaina, kun tein takareisitreenin jälkeen vatsoja, niin alkoi tuntumaan hermosärkyä, joka meni lavasta sormiin asti. Olin tutun kanssa kahvilla treenin jälkeen ja siinä istuessa huomasin, että sekä sormet että ojentaja "elää ihan omaan elämäänsä" eli väpättivät elohiiren tapaan, tosin sen näki. Iltaa kohden alkoi kättä särkemään ihan kunnolla ja yöllä en montaa tuntia nukkunut, kun käteen sattui niin paljon.

Laitoin sitten tiistaina päivällä Ristolle viestiä, että mikähän tää on ja mitähän tälle pitäisi tehdä? Suositteli pikaista käsittelyä, mutta kuten yleensä, hänellä oli päivät täynnä. Päivä meni kotona kärvistellen, en harkinnutkaan mitään treenejä, kun etenkin toi olkapään ja ojentajan alue oli jotenkin ihan tulessa. Yö meni taas sopivaa asentoa etsien, mutta keskiviikkona heräsin aamulla tekstariin, että iltapäivästä olisi peruutusaika!

Enpä muista semmosta käyntiä Ristolla, mikä ei olisi sattunut, mutta eilinen oli kyllä ihan omaa luokkaansa. Ristohan on myös fysioterapeutti ja käynnit hänen luonaan ei ole pelkästään hierontaa vaan siellä joutuu vähän jumppaamaankin. Herra painaa koko painollaan pientä kohtaa kädessä ja samalla pitää punnertaa, tehdä vipunostoa tai jotain muuta mukavaa ja voin kertoa, että sattuu ihan älyttömästi! Onneks en juurikaan meikkiä käytä, sillä ton reissun jälkeen olisi ripsarit kyllä olleet jossain ihan muualla kun ripsissä!

Kun en noita lihaksia niin tunne, niin ihan tarkasti en osaa kertoa, että mikä nyt vaivasi, mutta lavan alue ja ojentaja taisi olla suurimmat syypäät. Hieronta ei mikään pikaparannus ollut, kättä särki edelleen koko yön ja aamunkin, nyt enemmän tuolta olkapään takaa ja meninkin tänään Ristolle, että sai laittaa kinesioteipit vielä tuonne olkapään taakse. Suurin särky johtuu varmaan ihan eilisestä käsittelystä, teipit pitää nyt olan paremmassa asennossa ja se edesauttaa paranemista! Toivottavasti, sillä tää 24/7 särky on aika hanurista!

Kivat jenkkakahvat ;-)
Tällekään ei mitään selkeetä syytä ollut. Ehkä kimpaantui torstain pt-treenistä? Ehkä nukuin jonkun yön huonossa asennossa? Ei voi tietää. Mutta sen taidan nyt tietää, että kehosta pitäisi alkaa pitämään parempaa huolta! Mä treenaan 5 krt/vk melko kovaa salilla, sen lisäksi usein vielä teen yhden toiminnallisen treenin, kovaa senkin. Venyttelen todella laiskasti, käyn hierojalla 3-4 vk välein. Opin viime kerralla toiminnallisessa treenissä hyviä liikkeitä treeniä edeltävään lämmittelyyn ja niitä olen nyt tehnyt, askel eteenpäin, samalla tulee vähän liikkuvuutta kroppaan!

Mutta enemmän pitää kehoa huoltaa. En oo enää nuori :-) Haluan treenata kovaa ja kehittyä, mutta en halua rikkoa itseäni! Ja haluan olla notkea ja liikkuva, en kankea. Vielä en oo sotasuunnitelmaa tehnyt, mutta joku pläni pitää tehdä ja alkaa sitä myös noudattamaan. Ristolle esitin toiveen jostain putkirullaustreenistä ja semmosta on ehkä tulossa. Olen jotenkin tosi huono katsomaan jostain Youtubesta videoita ja yhtä huono rullailemaan ilman mitään ohjetta. Nyt sain ohjeen, millä saan tätä rullailtua ja aion kokeilla, kunhan pahin särky helpottaa.

Ei siis ehkä treenejä enää tällä viikolla ja ens viikko meneekin taas koulussa. Valkku (Mikko, joka oli aika tiukkis eilen Puolen vuoden Superdieetissä :-)) oli samaa mieltä mun kanssa siitä, että ehdin treenata sittenkin, kun tää parantuu eli lepoa nyt vaan! Yllättäen tää lepääminen ei oo ollut ollenkaan vaikeaa, käsi on ollut niin kipeä ettei oo todellakaan tarvinnut edes miettiä, että mennäkkö treenaamaan vai ei!

Leivoin perheelle Runebergin torttuja

Mun herkku, pudding-kohokas, minkä päällä puddingilla maustettua rahkaa + casheweita

Vielä ihan pikaisesti viime viikon kuntotsekistä. Bull oli näkemäänsä kehitykseen oikein tyytyväinen! Jalat on edelleen hyvät, samoin takamus ja yläkroppa on kehittynyt hienosti. En kuulema tule olemaan lihattomin tyttö lavalla :-) Keskivartaloon lisää pitoa ja ainoa muutos, mikä nyt tehtiin, oli vatsalihasliikkeiden tuplaantuminen, mielihyvin otin ne vastaan! En tällä kertaa maininnutkaan sanaa dieetti, koska ajattelin olla urheilijamainen ja ottaa vastaan sen, että valmentaja sanoo :-) Sitten kyllä laitoin omalle valkulle jonkun meilin yhteydessä pientä napinaa tulleista kiloista ja pehmeydestä ja luvassa onkin jonkinlainen "puhdistus" vaellusviikon jälkeen. Jään innolla odottamaan :-)

It's me :-)
Muistakaa treenata ja levätä <32 kommenttia:

  1. Heippa! Tsemppiä projektiin! Mahtavan muutoksen olet jo käynyt. :) Minäkin aloitan oman valmennuksen Fitfarmin kautta ja blogini löytyy osoitteesta http://thinkfit82.blogspot.fi/! :) Ehkä nähdään pt-päivillä?! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Pitääkin tulla kurkkaamaan sun blogia! Onnittelut hyvästä päätöksestä :-) Jos käyt Tampereella pt-treeneissä tai pt-päivillä, niin tuu nykimään hihasta :-)

      Poista