Kansikuva

Kansikuva

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Viikon kuulumiset, vaivoja, reissua, treeniä ja kuvia

Niin se on taas viikko lopuillaan ja kaikenlaista on tähän viikkoon taas mahtunutkin.

Maanantaina kävin heti aamusta ostepaatti Marko Panun luona. Lapaa ja olkapäätä taas käsiteltiin, sain olkapäähän hoitoa jännällä ultraäänilaitteella, mikä oli kuulema alunperin suunniteltu rikkomaan munuaiskiviä, apua :-) Kuulosti kivuliaalta! No, laitetta oli vähän kehitelty, ajatus oli kuitenkin rikkoa sitä tulehdusta, kiihdyttää alueen aineenvaihduntaa. Osteopaatti epäili, että tulehdus ei olisi kovin paha, koska en isommin kivusta kiljunut. Selän yläosassa on kuulema ranka todella jäykkä ja se lukko tuolla lavan seudulla on ja pysyy, vaikka taas koitettiin sitä avata. Tulevana maanantaina menen vielä uudestaan ja koitetaan tuota lukkoa avata, siitä saattaa johtua tuo hermosärky kädessä, jos on joku hermo sopivasti jossain pinteessä.

Eli edelleen kättä särkee, mutta semmonen fiilis on, että vähän olisi helpottamaan päin! Olen tällä viikolla nukkunut pari ihan hyvää yötäkin, mikä on todella positiivista, kun reilu neljä viikkoa on mennyt todella huonoilla ja lyhyillä yöunilla! Iltaa kohden särky yleensä aina helpottaa ja illalla otan tulehduskipulääkkeen, mistä aloitin keskiviikkona toisen viikon, kun ei viikon kuuri tehnyt mitään, voi olla ettei tulehdus ole edes se pääsyy särkyyn ja toinenkaan viikko ei isompaa muutosta tee.

Tiistaina lähdin Kille "Killeri" Kujalan kanssa Vaasaan kaveria moikkaamaan. Killerillä oli sopivasti sinne menoa ja mä pääsin kaverin kanssa lörpöttelemään pitkästä aikaa! Olin yötä Omenahotellissa ja nautin puhtaista lakanoista ja simppeleistä eväistä :-) Matkat meni mukavasti jutellen, Kille on fiksu kaveri :-)

Tää oli mun iltapala, herkuttelin pensasmustikoilla, kotona ei raaski noita ostaa.
Hotelleissa on yleensä hyvät peilit ja pakkohan se oli ottaa kuvia jaloista, kun oon sitäkin alkanut murehtimaan, että katooko niistäkin lihat, kun niidenkin treenit on viimeisten parin viikon aikana jääneet vähiin.

Vähän semmonen mörssärifiilis tästä taas tulee, mut hei, onpahan lihasta :-) Ja Zero Pointsin kompressiosukat <3
Torstaina kävin taas Jämsässä koulussa, ensin suunniteltiin toukokuussa pidettävää lasten luontoleirikoulua. Järjestetään muutamalle koululuokalle 24 tuntia kestävä yöleirikoulu, nukutaan maastossa ja touhutaan kaikkea luonnossa. Suunnittelun jälkeen oli vielä meidän osuuskunnan hallituksen kokous, olin siinä vaiheessa jo niin väsynyt etten tainnut montaa sanaa sanoa, mutta mukana kuitenkin.

Tirpat oli vihdoin laittaneet joululahjaksi saamansa julisteet seinälle. Niitä oli vähän tuunattukin :-D

Varpun juliste :-)

Vuokon juliste :-)

Eilen kävin pitkästä aikaa salilla! Olin ihan innosta piukeena ja laitoin tyytyväisenä torstaina treenikamppeet valmiiksi. Jauheiden pullottaminen ei oo mun suosikkipuuhaa, niin monesta purkista pitää treeniin liittyvät juomat koostaa, mutta torstaina sekin oli kivaa :-)

Mulla oli ensin ihan aamusta tapaaminen mun valmentajan kanssa, mutta ei päästy alkua pitemmälle, kun hänen oli pakko poistua paikalta. Meninkin sitten pitkästä aikaa ihan aamusta treenaamaan ja kylläpä olikin ysin jälkeen Wolfilla hiljaista. Sain tehtyä hyvän etureisi-pakara-pohje-vatsa-treenin, aloittelin etukyykyllä suht kevyesti, mutta vähitellen tahti kiihtyi ja lopputreenin teinkin suht kovalla teholla, niin siinä aina käy, vaikka suunnittelisikin kevyttä treeniä :-)

Kävin iltapäivästä sitten uudestaan Fitfarmin toimistolla valmentajan juttusilla. Puoli tuntia meni siivillä ja mitään muutoksia ei mihinkään tehty :-) Ajatus oli, että katseltaisiin olkapäätreeni vähän uusiksi. Mutta kun ei oo nyt oikein selvää, että missä vika ja mikä auttaa ja mikä pahentaa? Kyselen nyt vähän maanantaina osteopaatin mielipidettä, että miten kannattaisi mennä tästä eteenpäin ja sitten mietitään mahdollisesti kuviot uusiksi. Ja jos en pääse kunnolla treenaamaan, niin vähennetään vielä vähän ruokaakin. Onni on oma valmentaja :-)

Tänään kävin testaamassa käsitreeniä, tein ojentajia ja hauista. Vähän joutui treenipainoja vähentämään, kun en oo käsiä treenannut yli viiteen viikkoon. Ihan hyvältä treeni tuntui, vähän tuntui ranteessa ja kyynärvarressa ja treenin jälkeen lapakin tuntui aika jumiselta. Kevyttä särkyä kädessä on koko ajan, mutta ei se menoa haittaa. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että kunhan saan yöni nukuttua, niin päivällä tämä kyllä menee. Mutta tietenkään en halua tehdä mitään sellaista, mikä teettää lisää ongelmia. Olkapää on kompleksinen ja herkkä kapistus.

Eilen vihdoin testasin niitä mun vanhoja vaatteita, mistä viikko sitten kirjoitin. Aika paljon olisi kasvun varaan, mutta taidan laittaa pois, enkä jättää varmuuden vuoksi kaappiin! Kyllä tämä sellainen elämäntapa on, että en tästä enää luovu! Mutta laitetaanpa kuvaa :-)


Farkkucaprit parin vuoden takaa, on tosi muodikkaat, kun roikkuvat tuolla alhaalla. Vai onko semmoset enää muotia? Puserokin on hieman reiluhko ;-) Käytin tuommosta mustaa alussa treenipaitana.

Tän sisään mahtuisi pari muutakin :-) Mun entinen lempikolttu!
Huomenna olisi tiedossa taas Annan järkkäämä toiminnallinen treeni. Ollaan Wolfin kuivissa ja lämpimissä olosuhteissa ja tiedossa on varmaan taas jotain kivaa rääkkiä :-) Anna on ystävällisesti suunnitellut jalkapainotteisen treenin, mä oon vakkari(hullu)asiakas ja muutkin pääsee siten kärsimään :-) Viimeksi tehtiin hirveenhirveen paljon askelkyykkykävelyä, monin eri tavoin, loikittiin ja mentiin kääpiökävelyä ja oli kyllä monta päivää reidet kipeet! Annan kanssa tehdään myös aina liikkuvuutta lisääviä harjoituksia, lämmitellään kepin kanssa ja venytellään lopussa kevyesti. Tykkään tosi paljon, kivaa vaihtelua peruspunttitreenille.


Näihin tunnelmiin, ihanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa kaikille! Pysykää positiivisina :-)

6 kommenttia:

  1. Ei sulla ole mitään hätää reisien suhteen, lihaa sieltä kyllä löytyy. :-)

    Olkapäät voi olla tosi ongelmallisia paikkoja, jokin hyvä jumi jossain ja hermo jää pinteeseen ja tuska on taattu pitkäksi aikaa. Mulla helpotti hiukan kyynärpääkivun kanssa kun kävin triggerissä. Uuden ajan sain vasta kk päähän ja otinkin pari aikaa peräkkäin. Ja sen jälkeen sitten säännöllistä huolintaa keholle. :D

    On sulla huikea matka takana, vaatteista sen aina huomaa. Itsekkin saanut ostaa pienempiä farkkuja. Vanhoja heittänyt kans kierrätykseen, joitakin säästänyt työhousuiksi. Mutta ei sielläkään ole kivaa olla liian suurissa housuissa joten ehkä loputkin lähtee kierrätykseen.

    Teidän tuleva leiri kuulosta mukavalta, pääsiskö yksi yli-ikäinen mukaan?? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaatteista sen muutoksen kyllä parhaiten huomaa. Jännä, kun noita laittaa päälle ja meinaa niihin hukkua! Et oonko oikeesti ollut noin iso??? :-) Noita en kyllä pysty enää missään käyttämään, mutta on mulla jotain välissä ostettuja vaatteita käytössä edelleen ja viime syksynä ostetut farkut ei taida edes mahtua tällä hetkellä päälle :-( No, menee ne taas jossain vaiheessa, luotan siihen!

      Leirille voisi päästä meitä auttamaan, asiakkaita ei tarvita lisää :-)

      Poista
  2. Ohhoh sun jalat! :O Tosi ison muutoksen olet läpikäynyt! Hieno juttu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon uhrannut noihin paljon aikaa ja rahaa (=pt-treenit), mut on kyllä ollut sen arvoista! Kiitos :-)

      Poista
  3. Ohhoh mitkä reidet! Hienoa työtä, jatka samaan malliin! :) Löysin vasta juuri blogisi ja pikalukemisen jälkeen vaikuttaa todella kiinnostavalta. Pitää joku kerta lukea ajan kanssa :P

    http://hyvanmielanajatuksia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista H :-) Mukavaa aina saada uusia lukijoita! Pitääkin tulla kurkkaamaan sun blogia!

      Poista