Kansikuva

Kansikuva

tiistai 25. joulukuuta 2012

Vapaasyöntipäivä takana

Jouluaattona oli odotettu vapaasyöntipäivä! Neljä kuukautta ruokavaliota noudattaen on mennyt helposti, mutta ei voi kieltää etteikö vapaasyöntipäivä, etenkin jouluna, olisi ollut todella odotettu juttu! Söimme aamupalan kotona ja sen jälkeen lähdimme sisareni luokse aattoa viettämään.

Vapaasyöntipäivän aamupala
Sisareni luona oli sitten melko perinteinen jouluateria. Koitin ottaa todella vähän kaikkea ja moni ruoka jäi maistamattakin, koska en halunnut turhaan täyttää vatsaani sellaisella, mistä en pidä. Vähän tuli kuitenkin maistettua laatikoita, rosollia söin ja erilaisia kaloja. Santsasin vielä pienet nökäreet parhaita herkkuja. Mikään ähky ei aterian jälkeen ollut, mutta tulihan sitä enemmän syötyä, kun normaalisti.

Kävimme ruoan jälkeen haudoilla ja sitten olikin vuorossa kahvit, pukki käväisi kyllä välissä tuoden lahjoja lähinnä lapsille, me aikuiset ei kai olla oltu niin kilttejä :-)

Vein kahvipöytään Aurajuustoa, sillä sitä on tehnyt mieli. Söinkin kahvin kanssa lähinnä piparkakkuja aurajuustolla :-) Pienen palan maiston tekemääni taatelikakkua ja ehkä 1/4 joulutortusta, siskon luona on ihan ok leikata pienempi pala :-) Ihan pikkaisen maistoin täytekakkuakin. Ja santsasin pariin otteeseen pipareita ja Aurajuustoa...

Ajoimme vielä yöllä takaisin kotiin ja vaikka vuorokausi olikin jo vaihtunut, niin herkuttelin vielä vähän suklaalla ja lakuilla. Aika nopeasti tuli kuitenkin sokerikiintiö täyteen ja totesin, että eiköhän tämä ollut tässä! Vähän pelotti jo yöllä, että miten tänään pystyn pitämään näppini kaikista herkuista irti, kun niitä kotona riittää!

Vapaasyöntipäivän jälkeinen aamupala
Aamu alkoi hieman erilaisella aamupalalla. Sain valmentajalta luvan vaihtaa rahkan/raejuuston välillä kananmunan valkuaiseen. Viime viikolla ostinkin kaupasta Two chicks -merkkistä purkitettua valkuaista ja aamulla paistoin sitä pannulla. Kun ei rasvaa saa käyttää, niin vähän se jämähti pannuun kiinni, mutta oli hyvää ja ihanaa vaihtelua ainaiselle aamurahkalle! Aamupalalla oli myös mehukeitto, minkä seassa soijalesitiinirakeet ja ystävän ihanan äidin aattona antamia punaherukoita <3 Pienessä kipossa vielä aamun vitamiinit.

Valehtelisin, jos sanoisin ettei ole yhtään tehnyt tänään herkkuja mieli. Mutta toisaalta mikään ei eilen ollut niin hyvää, että sen takia kannattaisi dieettinsä pilata! Kun muut söivät jouluruokaa, söin itsekin sovellettua sellaista, uunikalaa, perunoita, kasviksia ja rosollia, mihin laitoin sokerittomia punajuuria ja maustekurkkuja. En usko tuon rosollin olevan sokerittomuudestaan huolimatta ruokavalioon täysin sopivaa, mutta nyt parina päivänä sallin itseni sitä vähän syövän yhdellä aterialla.

Mulla on tällä viikolla lepoviikko salilta, kävin viimeksi keskiviikkona ja enköhän mä torstaina tai perjantaina taas mene. Treenaaminen tuntuu tällä hetkellä todella hyvältä ja salille on kiva mennä!

Ihanaa joulun jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti