Kansikuva

Kansikuva

tiistai 1. tammikuuta 2013

Vuoden vika ja eka treeni

Vuosi vaihtui rauhallisissa merkeissä. Aloitin vuoden 2012 viimeisen päivän pt-treenillä ja aika kovaa kyytiä oli tarjolla! Pyysin kyllä heti alkuun kunnon vuoden vikaa treeniä ja sen myös sain! Jalkoja taas tehtiin, kun melkein aina pt:n kanssa.

Ihan perusliikkeillä mentiin, useampaa liikettä putkeen ja aika pienillä palautuksilla. Eka tehtiin reiden koukistusta, siitä leveää prässiä ja vielä mavea tangolla. Aika pitkiä sarjoja ja mun makuun aika isoilla painoilla! Prässin vikassa sarjassa tein toistoja jotain 15+ ja painoa oli 150 kg + kelkka eli lähemmäs 180 kg!!! Omissa treeneissä prässissä on maksimissaan ollut 125 kg, mutta ehkäpä nyt uskallan laittaa vielä enemmän!

Noiden jälkeen alkoi reidet olla aika hapoilla ja suorastaan semmoset tunnottomat ja pökkelöt, leikki oli kuitenkin vielä kesken! Seuraavaksi reiden ojennusta ja hack-kyykkyä. Pitkiä sarjoja edelleen ja hackissa oli itku niiin lähellä. Se on jännä, miten se itku meinaakin tuolla joskus tulla, jotenkin sitä menee vaan henkisesti niin äärirajoilla. Mut ei se itku tuu ja kun sarja loppuu, niin ei itketä enää yhtään :-)

Pt oli kuitenkin noiden jälkeen sitä mieltä, että jotain voisi vielä tehdä... Käsipainot käteen ja suoralle tekemään askelkävelyä. Noh, ekalla askeleella jo rojahdin melkein maahan ja käskyksi tuli jättää käsipainot pois. No, ei toiminut siltikään, ei vaan enää jalat toimineet. Mutta ei leikki vieläkään loppunut, siirryttiin toiseen paikkaan, 10 kg:n levypainot käteen ja penkille nousua. Hmm, ei onnistunut eka nousu, sitten toinen levypaino pois, mut ei auttanut, ei vaan ollut yhtään jaloissa voimaa. Siinä vaiheessa pt:kin totesi, että eiköhän tää ollut tässä ;-)

Menin tekemään vielä aerobista, mutta se tyssäsi johonkin 13 minuutin kohdalle. Tuntui cross trainer niin rankalta, mä vaan puhaltelin, pyyhin hikeä ja join. Lopulta luovutin ja lähdin hatarin askelin suihkuun. Mahtava vuoden viimeinen treeni!

Tänään oli sovittu kahden kaverin kanssa treffit salille klo 10. Salitreffit on siitä hauskoja, että siinä sanotaan aluksi moi, toivotellaan hyviä treenejä ja tungetaan iPodin kuulokkeet korviin. Sit ehkä lopuksi sanotaan vielä moi :-)

Tein tänään yläkroppaa ja koin, että sain tehtyä hyvän treenin. Uskaltauduin kokeilemaan penkkiä 13.5 kg:n käsipainoilla vikassa sarjassa ja hyvin meni. Oon tähän asti tehnyt maksimissaan 11 kg:n painoilla, mut päätin tänään, että on aika siirtyä eteenpäin!

Yläkroppapäivänä mulla on rinnalleveto + työntö, mikä on ollut mulle todella haasteellinen, tuntuu etten kehity siinä yhtään. Tänään oli hyvä flow päällä ja siirryin siinäkin isompaan tankoon, en jaksanut hyvin, mutta enemmän kun ennen! Nyt pitää vaan jaksaa tsempata tuonkin kanssa ja tehdä sitkeesti, niin sitä muutosta tulee!

Loppuun väänsin vielä vatsaa taljassa, mitä en alussa osannut ollenkaan. Tänään sain kyllä hyvää tuntumaa, vatsalihakset on jo nyt "oudon" tuntuiset, aivan kun olisi ollut vatsataudissa :-) Huomenna tuntuu varmasti enemmän ja huomenna on tiedossa myös jalkojen suhteen tuskainen päivä, nyt alkaa jo paikallaan olon jälkeen olla melko tuskaista nousta.

Ihanaa vuotta 2013 kaikille! Mun viime vuosi oli ihan mahtava ja ehdottomasti parasta siinä oli tää pt-valmennukseen lähteminen, olen niin tyytyväinen päätökseeni! Tää on sujunut mielettömän hyvin ja tulosta tulee koko ajan! Paljon tää vaatii, ei voi hoitaa puolivillaisesti, mutta kun sitoutuu 100%, niin ei voi epäonnistua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti