Kansikuva

Kansikuva

tiistai 15. tammikuuta 2013

Uusi treeniohjelma

Sain loppuviikosta sähköpostiin uuden treeniohjelman, vanhaa onkin tullut tehtyä elokuun puolesta välistä asti. Entinen ohjelma oli 2-jakoinen, tää on 3-jakoinen ja tavoite olisi tehdä tuo 4 krt/vk eli yksi treenikerta viikossa lisää, jihaa!

1 päivän testasin eilen aamulla, etureidet, olkapäät ja ojentajat. Etu- ja takareidet on laitettu eri päiville, mistä tykkään, jalkojen treenaaminen on niin kivaa! Tossa riittää enemmän puhtia kumpaankin, kun ovat eri päivillä. Ensimmäinen päivä tuntui hyvältä, etureisissä oli samat tutut liikkeet ja ne meni mukavasti. Kapeassa prässissä oli aiempaa enemmän toistoja, mutta tein samoilla painoilla. Prässin lisäksi teen reisiojennusta ja askelkävelyä lyhyellä askeleella, on kyllä niin tehokas "liike"!

Pystypunnerrus oli tavallaan uusi liike, mutta onhan sitä tullut aikoinaan tehtyä paljonkin. Kävin yläasteella ja lukiossa tosi aktiivisesti salilla (sillon 20v sitten...) ja sieltä on moni liike ja myös kova treeni tuttua. En ole koskaan lueskellut lehteä treenatessa ;-) Pystypunnerruksen lisäksi tein pystysoutua ja vipunostoja istuen. Ojentajia taljassa paria eri liikettä ja lopuksi vielä vatsaa. Tosi kiva treeni!

Tänään kävin sitten tekemässä 2 päivää. Selkä, takareidet ja hauis oli ohjelmassa. Oli jännä tehdä supermiestä salilla, mutta onhan se tehokas, kun tekee riittävän monta toistoa ja muista pitää paikat piukkana, hyvin lämpeni siinä selkä. Sitten alataljaa ja ylätaljaa, alataljassa vikassa sarjassa oli jo 60kg, mikä taitaa olla mun enkka tähän mennessä. Remmit oli käytössä, sormivoimat ei oikein enää noihin painoihin riitä.

Takareidet oli seuraavana ohjelmassa, ensin reiden koukistusta, teen sen istuen, koska mun salille ei ole pötkötysmallia. Hyvät painot sain tuohonkin ja vikat toistot autoin kädellä. Sitten ihanaa prässiä <3 Eli leveä prässi, missä pistin heti 100 kg painoiksi. Hienosti meni 20 syvää toistoa, joten seuraavaan sarjaan jo 150 kg, mikä on ollut enkka tähän asti, kiitos Harrin, joka vuoden vikassa pt-treenissä ne painot mulle latasi! Taas meni 20 toistoa hyvin ja hetken harkinnan jälkeen laitoin 20 kg lisää eli painoa oli 170 kg + kelkka eli 192.6 kg!!! Tein 17 hyvää toistoa eli ens kerralla voinen laittaa sen 25 kg vikaan lisää.  Katselin, että marraskuun alussa olen tehnyt vikan sarjan 100 kg + kelkka eli todella hyvää kehittymistä, mistä suurin kehitys on tapahtunut varmasti tuolla pään sisällä! Takareisissa vielä SJMV, hyvin venyi takareidet.

Sitten vähän hauista, onnettomilta tuntui painot prässin jälkeen, kun tein istuen 8 kg käsipainoilla :-) Hyvää tuntumaa sain ja lopuksi kiusasin hauista vielä taljassa.

Nyt on vähän joka paikka kipeä ja väsy. Persaus on edelleen perjantain treenistä vähän hellä, erityisesti tuntuu istumaan meneminen ja illalla sängyssä on vaikea löytää hyvää asentoa, kun futoni on niin kova :-) Kädet ei meinaa jaksaa vesipulloa nostaa, ojentajat on kipeet ja haba väsy... Mut ihana fiilis tää on <3

Seuraavaksi taidan ehtiä salille vasta perjantaina ja sillon 3 päivä eli rinta, olkapäät ja vatsa, vinopenkkiä  käsipainoilla, ristitaljaa, penkkiä käsipainoilla, kahta eri vipunostoa ja vatsaa.  Lauantaina onkin sitten taas tiedossa Fitfarmin pt-päivät, mitkä on parin kk välein pt-valmennuksessa oleville. Tiedossa treeni ryhmässä ja illalla vielä luento. Pt-päivät on tosi kivoja, treeni on kovaa ja on tosi kiva nähdä muidenkin treenejä, samassa ryhmässä on meitä reilusti ylipainoisia ja tän vuoden kisoihin tähtääviä upeakuntoisia fitness-tyttöjä eli kovin on motivoivia nuo päivät!

Jottei blogi olisi ihan kuvaton, niin laitetaan tähän mun eilinen lounas, jonka tosin söin illalla aamutreenin vuoksi. Oikein mukavaa viikkoa kaikille!
4 kommenttia:

 1. Olet todella huikea.Mä teen ihan babypainoilla suhun verrattuna :) No pitää verrata vaan itseensä ja omaan kehitykseen!

  VastaaPoista
 2. Nimenomaan! Korkeintaan voi toisen painoista vähän sisuuntua ja tehdä ens kerralla oma treeni vielä paremmalla sykkeellä :-)

  VastaaPoista
 3. Joo, mustakin kuulostaa tosi huimilta sun painot! Tosin itse en treenaa jalkaprässillä, joten painot eivät sano mulla kauheasti, mutta kuulostavat siis todella vaikuttavilta. Hienoa Satu.

  Munkin mielestä askelkykkykävely lyhyellä askeleella on supertehokas jalkatreenipäivänä muiden liikkeiden lomassa. Se on niin yksinkertainen ja levyen näköinen, mutta tietää jälkeenpäin tehneensä. Muutenkaan en tykkää jumittaa laitteissa, vaan olen kaikki ohjelmanikin pyytänyt aina mahdollisimman toiminnallisiksi. Mut nyt kun päätin taas lisätä vähän punttisaliharjoittelua, kaivoin esiin vanhan kaksijakoisen ohjelman, niin joudun kyllä pari liikettä tekemään laitteissakin.

  No, aloin löpistä. Piti vaan tulla tsemppaamaan ja sanomaan, että upeaa treeniä ja että on ilo lukea sun liikkumisen riemusta ja tavoitteiden saavuttamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Mulla on toi askelkävely ollut koko ajan ohjelmassa, mutta aiemmin pitkällä askeleella, se on kyllä hyvä! Yleensä se on pt-treeneissäkin ohjelmassa, sillon vaan paljon isommilla painoilla ja yleensä enemmän askeleitakin.

   Kun elopainoa on näin paljon ja vuosi sitten se 20kg enemmän, niin pakkohan näillä jaloilla on jaksettava jotain tehdä :-)

   Poista