Kansikuva

Kansikuva

maanantai 4. helmikuuta 2013

Pt-treenistä avantoon

Perjantaina oli taas pt-treenin vuoro. Perinteisesti treenataan jalkoja, mutta tuon nivusvaivan vuoksi treenattiin selkää. Jalka on itse asiassa jo tosi hyvän tuntuinen, välillä tuntuu joku liike kevyesti, mutta enköhän mä tällä viikolla koita treenata jalat jo ihan normaalisti. Sitten, jos kipua tuntuu, niin jätän siihen.

Mutta siihen selkätreeniin, enpä tiennyt, että selänkin voi saada treenaamalla niin kipeäksi! Aloiteltiin ylätaljalla eteen ja alataljalla, jotka tehtiin aina putkeen. Tehtiin useampi sarja ja varmaan n. 12 toistoa, painoa taisi olla maksimissaan 50kg molemmissa ja vika sarja tehtiin pudotuksin eli tein tietyn määrän toistoja, jonka jälkeen painoa vähennettiin ja jatkoin taas. Lihakset oli tuon jälkeen aika hyvillä lämmöillä! Kumpaankin liikkeeseen sain taas hyviä neuvoja tekniikan suhteen ja niitä ehdottomasti hyödynnän nyt omissakin treeneissä.

Sitten mentiin tekemään t-kulmasoutua, mitä olen tehnyt kerran pt-päivillä ja tykkäsin kovasti. Painoa taisi olla hurjat 40kg ja tein 8 toiston sarjoja. Sarjoja oli varmaan joku 3-4 ja vika taas pudotuksin eli viiden toiston välein lähti 10kg:n levypaino tangosta pois. Oli tosi kiva tehdä, ekat sarjat meni enemmän sen tekniikan tajuamiseen, mutta ens kerralla on taas helpompi tehdä!

Sitten olikin vuorossa ton treenin kunkkuliike! Tehtiin ensin polven yläpuolelta vetoa ja sen jälkeen vielä pari sarjaa alapuolelta. Eli maastavedon tapainen liike, missä tanko pysähtyy polven ylä-/alapuolelle ja siitä ylös. Ensin tehtiin tuota yläpuolelta vetoa ja alkupaino taisi olla 50kg, tanko mukaan lukien. Treenipäiväkirjan mukaan tein 10 toistoa ja sitten painoa lisättiin. Tein 80kg:lla taas 10 toistoa ja sitten tankoon laitettiin mun pään mielestä hurjasti painoa :-) Vikat toistot piti tehdä 110kg:lla! Kuten aina isoissa painoissa, ei eka toisto meinannut nousta ollenkaan. Sitten vähän keskityin hommaan, vedin hypin happea ja nousihan se! Taisin saada 7 toistoa tehtyä, 6 oli tavoite! (Pahoittelen huutomerkkien määrää :-)) Otettiin painoa pois ja tein vielä 8 toistoa 50kg:lla.

Sitten vähän korkeampi koroke ja polven alapuolelta vetoa, aloitettiin tuosta 50kg:sta. Sitä kahdeksan ja painoa lisättiin 80kg. Tässä vaiheessa alkaa muistikuvat pätkiä, enkä muista enää toistojen määrää. 80kg meni kuitenkin ilmeisesti sen verran hyvin, että vikaan lisättiin vielä vähän painoa, tein sen 100kg:lla. Vikoissa sarjoissa alkoi kämmenien iho irrota ja vikan sarjan jälkeen revinkin palasen nahkaa roskikseen... Taisteluarpia tai jotain :-)

Kämmenissä ei ollut ton jälkeen enää pitoa, joten vikat liikkeet tehtiin liinoilla. Ensin tehtiin alataljalla, missä vinopenkki laitettiin taljan oman penkin taakse ja makasin siinä vatsallani tai oikeastaan seisoin vinossa tuettuna. Liinat ranteiden ympärille, pitkä venytys eteen ja siitä puristus taakse olkapäät alhaalla ja kyynärpäät lähellä kylkiä. Liike ei tuntunut kovin rankalta, mutta hyvältä kyllä, venytys nimenomaan tuntui hyvältä. Tuota varmaan kolme sarjaa ja lyhyemmillä liinoilla vielä ylätaljaan. Taas liinat ranteisiin ja venytys ylös, nyrkit rintaan. Kolme sarjaa ja treeni oli siinä!

Oli kyllä lauantaina ja sunnuntainakin sellainen olo, että selkää on treenattu! En tiennyt, että sen voi niin kipeäksi treenaamalla saadakin. Ja nimenomaan sellaista hyvää lihaskipua, sitä huonoa selkäkipua on kyllä tullut koettua muutaman kerran. Koitin joka päivä venytellä kevyesti ja lauantaina kävin jopa avannossa. Laitetaan siitä vähän todistusaineistoa tähän :-) Kerta oli mulle ensimmäinen, kaverina oli mun sisko, joka on käynyt avannossa monia kertoja ja kävi lauantaina 3 kertaa ja vielä sunnuntaina aamulla 2 kertaa :-) Mulle riitti toi kerta, vaikka ihan hyvältä se tuntui, kun vaan muisti hengittää :-)

Ihanaa, positiivista viikkoa kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti