Kansikuva

Kansikuva

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Vuosi 2013 paketoitu, paljon kuvia, vähän asiaa :-)

Mitä blogissa tapahtui vuoden 2013 aikana?

Tammikuu:
Fitfarmin pt-valmennusta oli takana vajaa 5 kk, kun vuosi vaihtui. Aika oli mennyt helposti ja tuloksia tullut. Treenasin pt:n kanssa parin viikon välein jalkoja ja muutoin tein omat treenit suunnitellusti ja lisäksi aamuaerobisia. Loppukuusta tulehtui oikean olkapään kiertäjäkalvosin ja se aiheutti ongelmia treeneihin.

Muutoskuva 19.1.2013 / kesä 2009 / - 23 kg


Helmikuu:

Puolessa välissä kuuta tuli 6 kk valmennusta täyteen. Tässä tuloksia:


Paino -16.9kg

Vyötärö -21 cm

Lantio - 16cm

Hauis - 3cm

Reisi - 5cm

Rinnanympärys - 15cm


Joulusta jäi paljon mielitekoja ja taistelin niiden kanssa. Treenit kulki hyvin, pt-treeneissä tehtiin paljon kyykkyjä, voimaa tuli lisää. Rasva kropassa väheni ja lihasta alkoi tulemaan. Olkapää vaivasi edelleen.

Yksi mahtava treeni


Maaliskuu:

- 20 kg valmennuksen aloittamisesta tuli täyteen, pidin tankkauspäivän ja opettelin sarjakokkaamaan :-)

Sarjakokkaamista


Huhtikuu:

Kirjoitin mm. siitä, kuinka en osaa kirjoittaa oikein negatiivivista asioista. Elämänasenteeni on positiivinen, välillä jopa yltiöpositiivinen. Tein kuitenkin pienen valituslistan:
  • aamuaerobiset on mulle vaikeita, siis ne aamulenkit, mutta toivon vuodenajan muutoksen auttavan siihenkin ongelmaan
  • välillä aamulla väsyttää salille lähteminen ja joskus ahistaa, kun siellä tulee liian kiire
  • joskus aamupala tökkii, kun mehukeitto ja piltti on ihan eri makuisia
  • ärsyttää, kun ulkomaiset vadelmat pitää keittää ja maku menee ihan pilalle
  • viime aikoina unensaannin kanssa on ollut ongelmia
  • treenijuomien mittaaminen on ärsyttävää
  • 8kk karkittomuuden jälkeen edelleen tekee mieli karkkia (jouluna söin)
  • olkapää (kiertäjäkalvosin) on vaivannut enemmän/vähemmän jo 2-3kk
Aloin treenaamaan pt:n kanssa joka viikko ja jalkoja edelleen. Viikosta olin aina 4-5 päivää jalat kipeenä, pari päivää oli ok ja sitten ne tuli taas kipeeksi :-) Nautin treenistä ja homma rullasi omalla painollaan. Kävin katsomassa Helsingin Kulttuuritalossa kisoja ja sain niistä paljon motivaatiota, en kuitenkaan ajatellut, että itse nousisin koskaan kisalavalle.

Pt-treenistä
Toukokuu:
Pidettiin valmentajan kanssa palaveri, missä kyseli, että oonko harkinnut kilpailemista. Vastasin, että ei oo mun juttu :-) Päätettiin kuitenkin, että heinäkuussa 2014, kun täyttäisin 40v, olisin ns. kisakunnossa. Treeniä paljon, 5 aamulenkkiä viikossa, blogiin tuli vähitellen kuvia kropasta ja kävin posettelemassa muiden ei kisoihin menevien kanssa, mistä tosin muutama ainakin on jo kisavalmennuksessa :-)

7/2012 ja 5/2013
Kesäkuu:
Alkukuusta taas tankkasin, hirveesti hiilaria yhden päivän aikana, pastaa, hedelmiä, riisikakkuja, leipää ja jäätelöä. Sitten kohtalokas reissu Muonioon ja koskenlaskukilpailuun. Vika lasku epäonnistui, vene kaatui ja kelluin loppumatkan. Ton reissun jälkeen jouduin miettimään vähän, että kuka oon ja missä meen. Tein päätöksen, että hyppään hetkeksi pois oravanpyörästä. Ostin melkein karkkia Turtolan Citymarketista, keräsin motivaatiota ja pääsin takaisin treenimoodiin.

Meidän Madde-paatti

Projekti eteni
Heinäkuu:
Olin pari viikkoa kesälomalla ja kävimme Lapissa. Sain ensimmäisen vapaasyöntipäivän joulun jälkeen ja herkuttelin tyttöjeni synttäripäivänä mm. parilla jäätelöllä, leivällä, karjalanpiirakoilla, karkilla ym. Vaelsimme Lapissa, nautimme luonnosta ja otimme rennosti.

Aakenustunturilla

Heinäkuun kuntoa
Elokuu:
Vuosi Fitfarmilla tuli täyteen ja aika tarkalleen -30 kg painoa putosi. Kävin Mielikylvyssä rentoutumassa ja "näin" itseni kisalavalla. Pohdin kovasti sitä, että olisiko kisat mun juttu vai ei? Haluaisinko blingiä? Miten mun vatsanahka? Aloitin myös opiskelun.

Fitfarmin fb-sivuillakin ollut kooste

Vanhat työhousut :-)
Syyskuu:
Kävin pt-päivillä näyttämässä kuntoani Jarille ja Samulille ja vihreää valoa näyttivät. Tehtiin kisapäätös eli Body Fitness Masters keväällä 2015. Hirmuinen motivaatiopläjäys tommonen kisapäätös! Lahden kisat oli ennen pt-päiviä ja vaikka en tuntenutkaan suurta vetoa lavalle, niin siitä se ajatus kuitenkin sitten lopulta lähti! 

Kuvassa kapeaposkisen Suomen mestarin kanssa
Lokakuu:
Pt-treeneissä alettiin tekemään yläkroppaa, sillä reisien ei tarvii tällä erää ainakaan kasvaa enempää, pitää saada kroppa tasapainoon. Aika lailla vuorotellen tehtiin olkapäitä ja selkää, treenasin useamman treenin Killen kanssa. Kävin Hämeenlinassa testailemassa voimamieslajeja Heavy Events -salilla, oli ihan kivaa, mutta ei ehkä kuitenkaan ihan mun juttu. Kävin ystävien kanssa Tallinnassa, olin taas viikon koulussa ja negailin opiskelujuttuja. Sain uuden rankemman treeniohjelman ja kävin Sirpan opissa harjoittelemassa poseerausta.

Heavy Events -salilla

Ennen/jälkeen 
Marraskuu:
Ostin kisakengät! Aloin käymään Annan järkkäämissä ulkotreeneissä, mitkä toi kivaa vastapainoa salilla treenaamiseen. Pientä alavireisyyttä ja tahmaisuutta treeneissä oli havaittavissa. Ihana Anna Tanskasta piristi yhtä päivää ja vietettiinhän me Fitfarmin pikkujoulujakin. Vapaasyöntipäivänkin sain vielä kuukauden loppuun.

Uudet popot

Minä ja mun valmentaja Mikko
Joulukuu:
Musta tehtiin juttu Utaimeen. Käytiin Mikon kanssa Jarin luona mun kuntotsekissä ja hän oli tyytyväinen näkemäänsä, oikeaan suuntaan ollaan menossa! Mikon kanssa treenattiin selkää ja mavessa nousi ekaa kertaa 120kg! Mies otti mun olkapäistä kuvia ja tajusin, että ne on kehittyneet ja selkä myös! Jouluna pari vapaasyöntipäivää ja treenit jatkui Tapaninpäivänä. 

Mavessa nousee 120 kg

Olkapäät ja selkä
Kaiken kaikkiaan aika mahtava vuosi takana! Olin paljon vaikeita hetkiä, mutta enemmän niitä hyviä ja hienoja! Paljon uusia kavereita, hyviä treenejä, lukemattomia uusia enkkoja! Hyppäsin hetkeksi pois oravanpyörästä ja opintovapaa jatkuu toukokuun loppuun asti. Nautin yhteisestä ajasta perheen kanssa, kiireettömistä treeneistä, runsaasta levosta ja paljosta ruoasta :-) Vuosi 2014 tuo varmasti paljon tullessaan, treenit ja ruoat päättää onneksi edelleen valmentaja ja mä koitan vaan parhaani mukaan noudattaa ohjeita! 

Oikein mahtavaa vuotta 2014 kaikille lukijoille! Toivottavasti pysytte edelleen matkassa mukana :-)

8 kommenttia:

  1. Upea vuosi! Upea päivitys!! Upea sinä!!! On ollut ilo tutustua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! On ollut mahtavaa tutustua myös suhun ja kulkea yhdessä tätä jännittävää polkua :-) Toivottavasti taas pian kohdataan jossain livenäkin!

      Poista
  2. Mieletön vuosi sulla tosiaan ollut :) Olkoon tämäkin vuosi yhtä loistava ellei parempikin. Ja onhan se kun siitä itsellemme sellaisen teemme :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Aikku! Kyllä, itse me ne valinnat pääsääntöisesti tehdään ja meidän vallassa on se, minkälainen vuodesta tulee! Mun vuodesta tulee ihan mahtava :-)

      Poista
  3. Hieno vuosi Satu! Seuraava olkoon vielä hienompi! Tsemppiä! ;)

    Hanna

    VastaaPoista
  4. Kiva wrap-up! Sun matka on ihan huikee jo tähän mennessä! Arvostan.
    Tsemiä ja hyviä treenejä tulevaan vuoteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna :-) Toivottavasti tän vuoden kooste tulee olemaan yhtä huikea tai mielellään vielä paljon huikeampi!

      Poista