Kansikuva

Kansikuva

keskiviikko 31. elokuuta 2011

GFG 11. päivä

Uusi päivä ja vanhat kujeet :-) Aamulla normisetit, on se puuro vaan hyvää :-)

Otin tänään ihan vaan rennosti, neuloin ja katselin telkkaria, yksi tämmönen tosi rento lomapäivä, ihanaa! Lounaaksi keitin kasvissosekeiton Pomodoro rosso -pakastekasviksista ja laitoin palan eiliseltä jäänyttä kesäkurpitsaa sekaan. Paistoin kuivalla pannulla kuutioituja hampputofun palasia, tofuhan ei varsinaisesti ruokavalioon kuulu, mutta kun ei sitä kalaakaan voi joka päivä syödä... Tossa tofupaketissa oli 270 g, tein tosta kolme ateriaa. Tossa on proteiinia hyvin, rasvaa enemmän, kun mitä lihassa saisi olla, mutta syöty määräkin nyt vähän vähemmän. Lautaselle kokosin siis keiton, päälle tofut, öljyn ja vielä raejuustoa ja hyvin upposi!Lisää neulomista ja oleilua, koiran kanssa lenkille ja välipalaksi proteiinipatukka. Rahka uppoaa hyvin, mutta kiva, kun voi välillä ottaa jotain muutakin!

Perheelle tein nakkikeiton ja itse söin päivälliseksi samaa soppaa ja tofuja, hyvältä maistui ilman öljyä ja raejuustoakin. Lisukkeeksi otin Realia ja päälle tomaattia ja kurkkua.

Käytiin vielä miehen ja koiran kanssa n. 45 minuutin iltalenkillä ja äsken vedin rahkan marjoilla ja vehnäleseillä.

Tänään tajusin ettei mulla ole enää nälkä koko ajan, niin kuin viime viikolla, alussa kun nälkä tuli melkein heti syömisen jälkeen :-) Nyt pitää ennemminkin olla tarkka ettei ruokailuvälit veny liian pitkiksi. Hirveän helppoa tämä on ollut. Mulle sopii selkeesti tämmönen selkeä systeemi, missä ei ole liikaa liikkumavaraa. Ja vaikka en syö kalan lisäksi muuta lihaa, niin paljon on raaka-aineita, mistä ateriansa koostaa. Se on auttanut, että olen ollut lomalla, ensi viikolla joudun miettimään tarkemmin eväät ja välillä ruokailuvälit voi venyä pitemmiksi, koska taukoja ei voi pitää miten haluaa ja muulloin ei voi syödä. Tuohon ruokailuväliin vaikuttaa tietysti paljon se, miten on syönyt ennen töihin lähtöä tai syökö vaikka töissä juuri ennen vuoron alkua. Ja voin tietysti ottaa eväät ja syödä heti töiden jälkeenkin ennen kotiin lähtöä.

Aion jatkaa tämän jälkeen 10 viikon jatkoryhmään, hieman kai systeemit muuttuu, mutta varmasti aika samalla kaavalla kuitenkin. Miksi jättää tähän, kun sujuu niin hyvin? En kuitenkaan usko, että jaksaisin noudattaa tätä samaa ihan itsekseni.

Nyt unille, että saa pian puuroa :-)

2 kommenttia:

  1. Mulle on sopinut kans tosi hyvin tämä, vaikka olen kyllä lipsunutkin. Kun tähän nyt sais vähitellen vähän liikuntaa mukaan, niin hyvä tulee. Vaikka mulla ei paino ole tippunut ku vajaan kilon, oon tyytyväinen, koska totaali liikuntakielto tuli samaan aikaan. Mä koitan pitää tästä tuon ateriarytmin ja pääaterioitten makrosisällön. Se tuntuu aika ideaalille. Sit kun pääsen pitkiä lenkkejä juoksemaan ja muutenkin normi liikkeeseen, lisään välipaloihin vähän hyviä hiilareita. Pidä tämä blogi jos vaan jaksat! :) Toivottavasti töissäkään nyt ei yli 4 tuntiin veny taukojen välit. Ens viikolla nähdään! Jee!

    VastaaPoista
  2. Kiitti taas SM kommentista! Hyvin tää on sujunut, tosi hyvä fiilis edelleen! Pian nähdään!

    VastaaPoista