Kansikuva

Kansikuva

torstai 10. lokakuuta 2013

Korvien huminaa, väsymystä ja treeniä

Korvat ne humisee taas. Ainakin mun fb-kaverit muistanee, kun reilu kk sitten valittelin, kun korvat humisee ja huimaa. Kävin muutamaan otteeseen sillon lääkärissä, mutta muuta syytä siihen ei keksitty kun niskat. Viime torstaina niskat sai varmasti iskua niistä voimanaistreeneistä ja alkuviikosta alkoi taas tuttu humina. Eilen illalla en meinannut pystyssä pysyä, kun huimasi niin, tänään sitä ei onneksi ole ollut. Mittasin äsken verenpaineenkin ja se on itse asiassa suorastaan alhainen, joten ehkä huimaus voi johtua ihan siitäkin.

Laitoin illalla viestiä mun hierojalle, että jos vaan on loppuviikosta joku rako, niin mielelläni tulisin. Tiistaille mulla on onneksi aika varattu, joten aika pian apua saan. Kaverin blogissa oli kiva kuvaus Ristosta, Risto Santala, tuo hierontaguru ja ihmisten sadistinen kiusaaja. Niin totta! Oon kyllä saanut niin paljon apuja tuolta etten helpolla toiseen vaihda, vaikka aina aika paljon sattuukin.

Sitten eiliseen treeniin. Jari sanoi maanantaina ettei ole tällä hetkellä syytä treenata jalkoja pt:n kanssa, kun ne on jo niin hyvässä kunnossa. Kannattaa satsata enenmmän yläkroppaan, että saadaan sekin yhtä hyvään kuntoon. Sain kuitenkin Mikolta luvan treenata Teron kanssa jalat ns. viimeisen kerran ettei Tero pety :-) Terolla olikin mulle treeni mielessä ja sitä sitten lähdettiin eilen toteuttamaan! Ensin katsottiin yksi ojentajaliike, kun en ollut ihan varma, miten sen tehdään.

Ihan hirveesti eilen tehtiin reiden ojennusta, hackin jälkeen ehdottomasti tuskaisin liike. Liike sinällään on helppo, mutta maitohapot iskee aina jossain vaiheessa ja sen jälkeen toistot on niin tuskaisia. Sitä kuitenkin tehtiin pitkään ja hartaasti, taidettiin aluksi tehdä niin, että ylhäällä pysäytys ja pito, niitä aikansa ja lopuksi vaan pumpaten. Voimaa ei saanut käyttää, vaan tehdä liike puristamalla ja jännittää koko ajan etureisiä. Kivasti Tero kommentoi mun reisiä, oli suorastaan ihan innoissaan :-)

Noita ojennuksia tehtiin aikansa ja siirryttiin kapeaan prässiin. Painoa ei laitettu kamalasti, mutta toistot tehtiin tuskaisella tavalla. Taas sai unohtaa sen voiman käytön eli puristamalla todella hitaasti ihan alas asti, hetken pito ja hitaasti puristamalla ylös. Ylöspäin oli kyllä niin tuskaista menoa. Tossa mulla vähän alkoi ottamaan alaselkään, oon vähän liian persjalkainen (kuten Harri taannoin kauniisti sanoi) tuohon ja selkä ei meinaa pysyä paikoillaan. Tehtiin noiden hitaiden jälkeen vielä muutama vähän pumppaavampi sarja ja vikassa muutettiin asentoa niin, että ollut ihan siellä alhaalla asti vaan jäin vähän ylemmäksi, peppu tavallaan ilmassa. Tuntui vähän haastavalta, kun yllättäen kädetkin on aika lyhyet, enkä saanut oikein kunnolla pidettyä mistään kiinni.

Kun hack vapautui, niin pääsin Teron lempijuttuun. Hackiin katsottiin semmonen suht iso paino ja sitten alettiin tekemään. Toistoja, painoa pois, toistoja, painoa pois, toistoja, painoa pois, toistoja, painoa lisää jne., kunnes oli kelkka taas tyhjä. Toi ei tuntunut niin kamalalta, kun mitä pelkäsin, mutta pidin ihan liikaa hengittelytaukoa, myönsin sen heti. Jotenkin vaan happi loppuu. Siitä olin tyytyväinen, että pää kyllä kesti, en meinannut hajota kertaakaan, eikä itkettänyt, kuten niin usein hackissa.

Tunti alkoi olla lopuillaan, mutta treeni ei ihan vielä. Tehtiin reiden koukistusta, maaten, kun jotenkin istuen en saa säädettyä penkkiä kunnolla. Pitää koittaa opetella sekin. Taidettiin tehdä pidoilla koukistustakin ja varmaan joku 3-4 sarjaa. Siitä vielä askelkävelyyn, tanko niskaan ja 3 kertaa pitkällä askeleella peililtä peilille. Oli tuskaa!

Tykkään kyllä Teron kanssa treenaamisesta. On tiukka, osaa asiansa ja kannustaa hyvin. Sain tosi paljon hyvää palautetta kropan rakenteesta ja muodosta, mikä on tietysti aina kivaa. Meillä on kyllä ihan huiput pt:t, valinnanvaikeutta!

Hirmuisen väsynyt olen tämän viikon ollut. Ehkä se on toi uusi treeniohjelma ja hillitön hiilareiden määrä. Alkuviikosta mietin, että onneks ei tarvii töihin mennä, ei millään jaksaisi. Oon joka päivä koomannut hetken sohvalla, kun en oo vaan jaksanut tehdä mitään. Tänään pidin lepopäivän ja energiaakin on vähän enemmän, oon saanut jotain kotijuttujakin tehtyä, mikä on positiivista. Huomenna meen Jukan kanssa tekemään vatsoja ja hänen ohjeiden mukaan teen niitä jatkossa muiden treenien päälle. Aika pitkiä treenejä on siis tiedossa.

Nyt ruokaa! Koska tänään ei oo treenipäivä, on lounas hiilariton eli ei tarvii ahtaa niin paljon ruokaa, jee :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti